Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детският радиохор получи "Кристална лира"!

Детският радиохор с диригент Венеция Караманова получи "Кристална лира" в категория Хорово изкуство на официална церемония, състояла се в залата на Музикалния театър, от 19 часа, на 01.11.2015 г. Наградата се присъжда от Класик ФМ и Съюзът на българските музикални и танцови дейци за върхови постижения през годината на родна сцена. Детският хор на БНР бе награден за юбилейния концерт по случай 55 години от основаването му, състоял се на 21 март 2015 г. в зала „България” с участие на солистите Мария Радоева, Венеция Нецова, женски хор „Космическите гласове” с диригент Ваня Монева и Представителен гвардейски духов оркестър с диригент майор Ради Радев; за концерта в рамките на 25-те дни на японската култура в България в залата на НМА „Панчо Владигеров” на 25 ноември 2014 г. и за участието си в Коледното матине на Симфоничния оркестър на БНР със солистите Олга Динова и Васил Петров в зала „България” на 25 декември 2014 г. В категорията бяха номирани още Хорът на Държавната опера – Русе с хормайстор Стелияна Димитрова-Хернани и Хорът на Държавна опера при ТМПЦ-Варна с диригент Стефан Бояджиев.

По традиция може да чуете Детския радиохор на концерт в рамките на Дните на Японската култура. Концертът ще започне в 19 часа в Аулата на Софийски университет. Той се организира традиционно с асоциацията на завършилите Токай университет.
Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Виктор Теодосиев дебютира в закриващия концерт от сезона на Радиосимфониците

Симфоничният оркестър на БНР ще закрие своя концертен сезон 2023/2024 на 5 юли от 19 часа в зала „България“. В първата част на програмата ще прозвучи Елегия от Пламен Джуров , известния ни диригент, който дълги години ръководеше Камерен ансамбъл „Софийски солисти“. Композиторските пристрастия на проф. Пламен Джуров са насочени..

публикувано на 24.06.24 в 13:14

Концертът на Симфоничния оркестър на БНР на 21 юни се отменя

Уважаема публика, Поради независещи от нас обстоятелства, свързани със здравословното състояние на Маестра Деляна Лазарова, се налага концертът на Симфоничния оркестър на БНР „Летни настроения“, планиран за този петък 21 юни, да бъде отменен. Поради това, премиерното изпълнение в България на Концерта за виола от Добринка Табакова с определените..

публикувано на 17.06.24 в 16:35

Радиосимфониците с Деляна Лазарова и Максим Рисанов изпълняват творба на Добринка Табакова

Летни и неподправени настроения с подбрана и интригуваща концертна програма ще създадат Радиосимфониците на 21 юни от 19 часа в зала „България” . Заедно с тях на една сцена ще им партнират двама утвърдени музиканти, покоряващи с размах световната сцена – диригентът Деляна Лазарова и виолистът Максим Рисанов . За пореден път..

публикувано на 10.06.24 в 17:47

Премиери и дебюти във финалния концерт за сезон 23/24 на Оркестъра за народна музика на БНР

На 20 юни 2024 г. от 19:00 ч ., в Първо студио на БНР , Оркестърът за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов ще представи своя финален концерт за сезон 2023/2024. Тази специална вечер е „кулминацията на концертния сезон“, а почитателите на Оркестъра ще чуят ярки солисти, записани през миналите девет месеца в Радиото. Концерт с..

публикувано на 10.06.24 в 15:47

Карла Кьолнер за първи път с Биг бенда на БНР

В последния за сезон 2023/2024 концерт на Биг бенда на БНР блестящата германска тромбонистка Карла Кьолнер ще гостува като солист и ще представи своя музика за биг бенд. Тя е само на 30 години, но има впечатляваща биография и се откроява като един от най-ярките млади европейски джаз музиканти. Представянето на нова европейска музика за биг бенд е..

публикувано на 07.06.24 в 17:04