Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Лауреати на 51-то издание на радиоконкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет 2020”

Пролет 2020

13-те песни финалисти в 51-то издание на радиоконкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет 2020” бяха прослушани и класирани от професионално жури в състав:

Кирил Маричков, Етиен Леви, Милен Кукошаров, Антони Дончев, Красимир Куртев, Мирослав Иванов, Станислав Сланев – Стенли. 

Чрез своето гласуване журито определи носителите на Първа и Втора парични награди:

-  Първа награда за авторите и изпълнителите на песента „Phoenix“, изпълнена от група „Casual Threesome“ по музика, текст и аранжимент на Иван Иванов

-  Втора награда за авторите и изпълнителите на песента „Call The Policе“, изпълнена от група Hayes & Y . Музика и текст: Благослав Анастасов, аранжимент и продуцент: Hayes & Y   

-  Наградата на слушателите, с максимален брой гласове в сайта prolet.bnr.bg получава песента „Насаме с любовта“, изпълнена от Маргарита Хранова, музика и аранжимент: Милен Македонски, текст: Явор Кирин

Селекционна комисия от музикални редактори в програмите Хоризонт, Христо Ботев и Радио София, представители на дирекция „Музикална къща БНР” и дирекция "Международно  сътрудничество“ чрез гласуване определи следните награди:

   -  Специална награда за дебют получава Александър Георгиев (A.L.E.K.S) автор и изпълнител на песента „Paradise with you“.

  -   Голямата награда - участие в европейския фестивал „Евросоник 2021“, Грьонинген, Нидерландия  получава Група Hayes & Y , изпълнители на песента „Call The Policе“. Автор на музиката и текста е Благослав Анастасов, аранжиментът е на Hayes & Y.

Очаквайте подробности за галаконцерта и награждаването на лауреатите.

Честито на победителите!


ВИЖТЕ ОЩЕ

„Музика в портрети“ на 17 юни

Проектът „ Музика в портрети “  на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов представя в детайли популярни изпълнители с принос в развитието и популяризирането на българската фолклорна музика. В тазгодишното издание на проекта публиката ще има удоволствието да види и чуе на живо изпълненията на Пейо Пеев..

обновено на 01.03.21 в 13:10

БНР отлага концертите си до април

Уважаема публика, Поради удължаване на Заповедта РД-01-677/25.11.2020 г. на здравния министър, с която се преустановява провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия до 30.04.2021 г. вкл., Ви уведомяваме за следните промени в програмата: Концертът „Рапсодии“ на 5 февруари 2021 г. от 19:00 ч. в зала  „България“ със солист..

публикувано на 01.02.21 в 16:18

Москва-Черьомушки, Хамлет и Рапсодии – най-ярките концертни премиери през февруари

На 5 февруари Симфоничният оркестър на БНР продължава своя концертен сезон в зала „България“. Програмата на вечерта „РАПСОДИИ“ е изключителна и е избрана от ЕВРОРАДИО за излъчване в страни в Европа и Азия. „ Този концерт ще бъде вдъхновяващ и за публиката, и за музикантите – споделя главният диригент на оркестъра Марк Кадин –  бих го сравнил с мощен..

публикувано на 25.01.21 в 12:47

На 5 февруари Симфоничният оркестър на БНР възобновява своя концертен сезон

След 3-месечно прекъсване Симфоничният оркестър на БНР възобновява своя концертен сезон. На 5 февруари ще прозвучи една от най-цветните му програми с рапсодии. „ Нашето завръщане в концертната зала ще бъде вдъхновяващо и за публиката, и за музикантите – споделя маестро Марк Кадин . Концерта на 5 февруари бих сравнил с мощен витаминен и музикален..

публикувано на 05.01.21 в 16:52

Отменен концерт на Симфоничния оркестър на БНР

Уважаема публика, Поради удължаване на Заповедта РД-01-677/25.11.2020 г. на здравния министър, с която се преустановява провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия до 31.01.2021 г. вкл., Ви уведомяваме, че концертът на 15 януари от 19:00 ч. в зала „България“ на Симфоничния оркестър на Българското национално радио се отлага за..

публикувано на 30.12.20 в 13:09