Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Лауреати на 51-то издание на радиоконкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет 2020”

Пролет 2020

13-те песни финалисти в 51-то издание на радиоконкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет 2020” бяха прослушани и класирани от професионално жури в състав:

Кирил Маричков, Етиен Леви, Милен Кукошаров, Антони Дончев, Красимир Куртев, Мирослав Иванов, Станислав Сланев – Стенли. 

Чрез своето гласуване журито определи носителите на Първа и Втора парични награди:

-  Първа награда за авторите и изпълнителите на песента „Phoenix“, изпълнена от група „Casual Threesome“ по музика, текст и аранжимент на Иван Иванов

-  Втора награда за авторите и изпълнителите на песента „Call The Policе“, изпълнена от група Hayes & Y . Музика и текст: Благослав Анастасов, аранжимент и продуцент: Hayes & Y   

-  Наградата на слушателите, с максимален брой гласове в сайта prolet.bnr.bg получава песента „Насаме с любовта“, изпълнена от Маргарита Хранова, музика и аранжимент: Милен Македонски, текст: Явор Кирин

Селекционна комисия от музикални редактори в програмите Хоризонт, Христо Ботев и Радио София, представители на дирекция „Музикална къща БНР” и дирекция "Международно  сътрудничество“ чрез гласуване определи следните награди:

   -  Специална награда за дебют получава Александър Георгиев (A.L.E.K.S) автор и изпълнител на песента „Paradise with you“.

  -   Голямата награда - участие в европейския фестивал „Евросоник 2021“, Грьонинген, Нидерландия  получава Група Hayes & Y , изпълнители на песента „Call The Policе“. Автор на музиката и текста е Благослав Анастасов, аранжиментът е на Hayes & Y.

Очаквайте подробности за галаконцерта и награждаването на лауреатите.

Честито на победителите!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Органова музика представят Радиосимфониците в концерта си на 30 октомври

На 30 октомври от 19:00 часа в зала „България“ Симфоничният оркестър на БНР  продължава с концерт от Абонаментен цикъл “Христо Ботев“ под палката на Константин Илиевски, диригент на Словашкия радиооркестър. Те ще изпълнят Концерт за орган, тимпани и струнни от Франсис Пуленк – един от най-красивите органови концерти, произведение, поръчано от..

публикувано на 14.10.20 в 15:00

Магията на фолклора идва с новия концертен сезон на Оркестъра за народна музика на БНР

Очаквайте в новия концертен сезон 2020/2021 на Оркестъра за народна музика на Българското национално радио с диригент Димитър Христов  едни от най-добрите изпълнители на българска народна музика, уникални проекти и нови оркестрации. На 8 октомври в откриващия сезона концерт Оркестърът ще представи за първи път пред публика селекция от..

обновено на 02.10.20 в 11:19

13-годишният пианист Ивайло Василев - сред наградените деца от „Концертино Прага 2020“

„Концертино Прага“ е фестивалът, който всяка година дава път на млади музиканти към професионалната им реализация. Конкурсът на името на Антонин Дворжак се организира от Чешкото радио и събира записи на деца от цял Свят. Тази година записите на 13- годишния Ивайло Василев се откроиха сред повече от 50 кандидати и младият пианист, ученик на..

публикувано на 02.10.20 в 11:13

Главният диригент на Симфоничния оркестър на БНР Марк Кадин за новия концертен сезон 2020/2021

"Щастливи сме, че ситуацията ни позволява да открием концертния си сезон и се надяваме, че ще можем да го завършим благополучно. Задачата ни никога не е лесна – сезонът да е съдържателен и да не е банален, да избегнем щампите и да заинтересуваме публиката, да изпълняваме нова музика, но не само да не се повтаряме, но и да не се стремим да сме..

публикувано на 25.09.20 в 22:15

Биг бендът на БНР и диригентът Антони Дончев представят атрактивна програма в поредния си 61 концертен сезон 2020/2021

    Н овото начало за Биг бенда на БНР е на 14 октомври 2020  г. в София Лайф клуб с програма,  посветена на забележителния български музикант, един от диригентите на Биг бенда, композитор, аранжор и виртуозен пианист Милчо Левиев . Концертът е промоция на албума „Милчо Левиев - Анти валс – музика за Биг Бенд“. Ще прозвучат..

публикувано на 25.09.20 в 21:35