Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Лауреати на 51-то издание на радиоконкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет 2020”

Пролет 2020

13-те песни финалисти в 51-то издание на радиоконкурса за нова българска поп и рок песен „Пролет 2020” бяха прослушани и класирани от професионално жури в състав:

Кирил Маричков, Етиен Леви, Милен Кукошаров, Антони Дончев, Красимир Куртев, Мирослав Иванов, Станислав Сланев – Стенли. 

Чрез своето гласуване журито определи носителите на Първа и Втора парични награди:

-  Първа награда за авторите и изпълнителите на песента „Phoenix“, изпълнена от група „Casual Threesome“ по музика, текст и аранжимент на Иван Иванов

-  Втора награда за авторите и изпълнителите на песента „Call The Policе“, изпълнена от група Hayes & Y . Музика и текст: Благослав Анастасов, аранжимент и продуцент: Hayes & Y   

-  Наградата на слушателите, с максимален брой гласове в сайта prolet.bnr.bg получава песента „Насаме с любовта“, изпълнена от Маргарита Хранова, музика и аранжимент: Милен Македонски, текст: Явор Кирин

Селекционна комисия от музикални редактори в програмите Хоризонт, Христо Ботев и Радио София, представители на дирекция „Музикална къща БНР” и дирекция "Международно  сътрудничество“ чрез гласуване определи следните награди:

   -  Специална награда за дебют получава Александър Георгиев (A.L.E.K.S) автор и изпълнител на песента „Paradise with you“.

  -   Голямата награда - участие в европейския фестивал „Евросоник 2021“, Грьонинген, Нидерландия  получава Група Hayes & Y , изпълнители на песента „Call The Policе“. Автор на музиката и текста е Благослав Анастасов, аранжиментът е на Hayes & Y.

Очаквайте подробности за галаконцерта и награждаването на лауреатите.

Честито на победителите!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Българското национално радио застава зад инициативата „Заедно в кризата”

Българското национално радио и Софийската филхармония поставят началото на инициативата „Заедно в кризата” – обща програма от концертни видеозаписи, които ще бъдат излъчвани в интернет профилите на музикалните културни институти.  Към проекта се присъединяват Софийската опера и балет, оперните театри в Пловдив, Русе, Варна и Стара Загора, както и..

обновено на 18.05.20 в 10:02

Международният конкурс „Концертино Прага 2020” обяви своите финалисти

Журито на Международния конкурс „Концертино Прага 2020” обяви резултатите от втория кръг на състезанието. Конкурсът се организира всяка година от Чешкото радио и търси своите талантливи музиканти до 16 годишна възраст. Тази година, регламентът на конкурса беше променен и участници от различни Европeйски държави, трябваше да се конкурират в една..

публикувано на 13.05.20 в 14:29

Програмата на Симфоничния оркестър на БНР ще се излъчи на 13.03.2020 г. по "Христо Ботев"

Уважаема публика, Програмата на Симфоничния оркестър на Българското национално радио от 13 март ще се излъчи документално по "Христо Ботев" от 19:30 часа същия ден от Първо студио на Радиото.  Закупените билети за концерта могат да бъдат презаверени за следващия концерт на Радиосимфониците на 10 април или върнати, срещу представен касов..

обновено на 10.03.20 в 17:35

Авторският концерт на Христо Йоцов се отлага за 12 май

Авторският концерт на Христо Йоцов се отлага за 12 май 2020 г. Закупените билети ще важат без презаверка за новата дата. Един от най-активните и креативни музиканти на българската джаз сцена Христо Йоцов ще отпразнува своя юбилей с концерт в Първо студио на Българското национално радио.    Той е инструменталист, педагог и автор на музика и..

публикувано на 02.03.20 в 14:09

Зашеметяваща и безупречна, младата руска цигуларка Альона Баева за първи път с Радиосимфониците

На 28 февруари Радиооркестърът под диригентството на Марк Кадин ще представи една от най-ярките и талантливи млади руски звезди – Альона Баева .Тя ще изпълни Концерт за цигулка на Албан Берг – едно от най-красивите и сложни цигулкови произведения на XX век. „Нейният магнетизъм, пълнотата на тона, удивително точната интонация,..

публикувано на 12.02.20 в 18:25