Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

„Музика в портрети“ с Оркестъра за народна музика на БНР на 3 декември

Уважаема публика,

Поради усложнената епидемична обстановка в страната Ви уведомяваме, че концертът на Оркестъра за народна музика на БНР на 19 ноември  се отлага за 3 декември. 

Закупените билети ще важат без презаверка за новата дата.

Извиняваме се за причиненото неудобство!

Проектът Музика в портрети“ на Оркестъра за народна музика на БНРс диригент Димитър Христов представя в детайли популярни изпълнители с принос в развитието и популяризирането на българската фолклорна музика.

В тазгодишното издание на проекта публиката ще има удоволствието да види и чуе на живо изпълненията на Пейо Пеев (гъдулка), Петър Миланов (тамбура и китара), и Магдалена и Димитър Карамитеви (вокал/кавал).

Пейо Пеев е дългогодишен солист на Оркестъра за народна музика на БНР. Той е сред най-големите гъдулари в България. Активно концертиращ, участва в проекти със световно известния музикант Теодосий Спасов, виртуозите Иво Папазов, Петър Ралчев, Стоян Янкулов и много др. Изявява се и с различни формации по цяла Европа, САЩ, Япония. Реализирал е много записи не само с Оркестъра, но и като солов изпълнител. Познат е и като аранжор и композитор.

Tалантливият китарист Петър Миланов е завършил Средно музикално училище за народни инструменти и пеене в с. Широка лъка. От 2002 г. работи в Национален фолклорен ансамбъл „Филип Кутев”. Специалността на Петър Миланов е тамбура, но публиката го познава и като китарист със завидни умения. Партнирал е на Теодосий Спасов в проектите „Трио”, „Вяра” и „Фолк проджект”. Китарата на Петър Миланов звучи в спектаклите „Легендата” и „Кръстопът” на Георги Андреев. Участва в различни международни проекти в Европа, Азия и САЩ.

В концерта ще чуете и невероятните изпълнения на емблематичната странджанска певица Магдалена Тодорова и стилният кавалджия Димитър Карамитев.

Не пропускайте концерта „Музика в портрети“ на 3 декември от 19:00 часа в Първо студио на БНР.

Билети в Рекламно-информационния център на БНР (бул. Драган Цанков №4) и в мрежата на eventim.bg

БНР си запазва правото на промени в програмите, в случай на извънредни обстоятелства.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Концертът на Радиосимфониците на 20 ноември се отлага

Уважаема публика, Поради усложнената епидемична обстановка в страната Ви уведомяваме, че концертът на Симфоничния оркестър на БНР на 20 ноември се отлага. Закупените билети ще важат без презаверка за новата дата, която ще Ви бъде съобщена своевременно. Извиняваме се за причиненото неудобство! Едни от най-популярните и красиви рапсодии..

публикувано на 06.11.20 в 15:46

„Музикална къща БНР“ обявява онлайн кандидатстване за определяне на участниците в конкурса „Концертино Прага 2021“

„Музикална къща БНР“ обявява прослушване за млади изпълнители, които да участват в международния фестивал „Концертино Прага 2021“. Прослушването се провежда по традиция всяка година в сградата на БНР, но поради засилените противоепидемични мерки тази година за първи път ще се проведе онлайн кандидатстване.  Изискванията към участниците са да..

обновено на 03.11.20 в 14:55

Юбилеен авторски концерт на Христо Йоцов

Авторският концерт на Христо Йоцов - един от най-ярките музиканти в съвременния джаз ще предложи на любителите на джаза програма - ретроспекция на творчеството му създадено за Биг бенда на БНР. Ще прозвучат пиеси създадени от 1983 г. до днес. Част от тях са добре познати, свирени и записвани през годините като „Ringi-Ringi“, „Black Pepper“, „East &..

публикувано на 03.11.20 в 14:37

13-годишният пианист Ивайло Василев - сред наградените деца от „Концертино Прага 2020“

„Концертино Прага“ е фестивалът, който всяка година дава път на млади музиканти към професионалната им реализация. Конкурсът на името на Антонин Дворжак се организира от Чешкото радио и събира записи на деца от цял Свят. Тази година записите на 13- годишния Ивайло Василев се откроиха сред повече от 50 кандидати и младият пианист, ученик на..

публикувано на 02.10.20 в 11:13

За българската премиера на "Дърво и стомана" от Добринка Табакова

Добринка Табакова е сред най-изявените млади творци в съвременната музика. Родена е в Пловдив, семейството ѝ се премества да живее в Лондон през 1991 г. Учи в Кралската музикална академия, завършва Гилдхол Скул и защитава докторат по композиция в Кингс колидж – Лондон. Творбите ѝ се изпълняват по целия свят,  през 2014 г. нейният първи..

публикувано на 21.09.20 в 16:31