Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Юбилеен авторски концерт на Христо Йоцов

Авторският концерт на Христо Йоцов - един от най-ярките музиканти в съвременния джаз ще предложи на любителите на джаза програма - ретроспекция на творчеството му създадено за Биг бенда на БНР. Ще прозвучат пиеси създадени от 1983 г. до днес. Част от тях са добре познати, свирени и записвани през годините като „Ringi-Ringi“, „Black Pepper“, „East & West“, „A Hard Way Home“, „On Da Riff“, „A Foggy Mood“. Ще бъдат представени и нови композиции - „Better Later Than...“, „Hot Jamm“,  „Slow & Cozy“, „Sambanitsa“.

Виртуозният инструменталист ще свири на барабани и вибрафон, а в някои от пиесите ще влиза в ролята на бенд лидер. Антони Дончев – творчески партньор и приятел на автора, ще се изяви не само като диригент, а и като пианист в част от творбите.

Освен виртуозен и атрактивен инструменталист Христо Йоцов е уважаван педагог/професор по ударни инструменти в катедра „Поп и джаз” на Националната музикална академия „Панчо Владигеров“/. Той е композитор и аранжор с богато творчество, създадено за най-ярките български джаз певци, инструменталисти и формации. Има издадени над 30 албума с български и чужди компании. През дългогодишната си и активна биография е свирил в собствени проекти с участието на български и световноизвестни джаз музиканти, за които създава оригинална музика –  „Opium”, „Seven Steps”, „Jazz Ball”, „Funky”, „Go Fusion”, „Next Step”, „Jazz Cats”.

Очаквайте атрактивните му изпълнения в юбилейния авторски концерт с Биг бенда на Българското национално радио на 12 ноември от 19:00 часа в Първо студио на БНР с диригент и солист Антони Дончев.

Закупените билети ще важат след презаверка за новата дата, която може да направите в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4).

Билети в Рекламно-информационния център на Радиото и онлайн в мрежата на eventim.bg. 

ВИЖТЕ ОЩЕ
Симфоничен оркестър на БНР с диригент Марк Кадин

Радиосимфониците представят "Руската зима"

Един от най-обичаните български пианисти Людмил Ангелов ще гостува като солист на Симфоничния оркестър на Българското национално радио в първите дни на новата година. На 21 януари в зала  "България" той ще изпълни рядко звучащия у нас Четвърти концерт на Рахманинов. Радиосимфониците под диригентството на маестро Марк Кадин ще  представят и..

публикувано на 14.01.22 в 10:43
Вокален ансамбъл Gli Accordati

Коледен концерт на Gli Accordati

На 14 декември от 19.00 ч. в Първо студио на Българското национално радио Вокален ансамбъл Gli Accordati с диригент Драгомир Йосифов ще изнесат Коледния си концерт „Абати и хистриони“ , в който ще представят разнообразие от сакрални молитви, цветни виланели и шансони на майстори от XVI и XX век. В програмата творби от Ласо, Свелинк, Виларт,..

публикувано на 08.12.21 в 10:34

Променени дати на концертите на БНР

Уважаема публика, Информираме Ви за промените в концертните сезони на музикалните състави на БНР: Концертът  "Тайните на българските инструменти - Изкуството на гайдата" на Оркестъра за народна музика на БНР (16.12.2021 г.) ще се състои на 10.03.2022 г. Закупените билети ще важат без презаверка за новата дата. Концертът..

публикувано на 02.12.21 в 16:48

Предколедна магия с Орлин Павлов и Биг бенда на БНР

Орлин Павлов е един от най-вълнуващите български гласове с характерен и разпознаваем тембър, успешен и доказал се на съвременната българска сцена с многобройните си проекти.  Чаровният изпълнител на любимите хитове „Вместо мен“, „Лорейн“, „Още малко“ ще подари една незабравима предколедна вечер на своите почитатели в столичната зала „България“ на 17..

публикувано на 02.12.21 в 16:14

Напусна ни Галя Траянова

Напусна ни Галя Траянова - дългогодишен главен продуцент на дирек ция "Музикална къща БНР" и доскорошен неин директор. Тя беше олицетворение на доброта, всеотдайност и професионализъм. Завинаги ще бъде в сърцата ни! Светъл път!  Галина Траянова завършва музикална педагогика в АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – гр. Пловдив.  Започва работа като..

публикувано на 17.11.21 в 10:13
Подкасти от БНР