Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Юбилеен авторски концерт на Христо Йоцов

Авторският концерт на Христо Йоцов - един от най-ярките музиканти в съвременния джаз ще предложи на любителите на джаза програма - ретроспекция на творчеството му създадено за Биг бенда на БНР. Ще прозвучат пиеси създадени от 1983 г. до днес. Част от тях са добре познати, свирени и записвани през годините като „Ringi-Ringi“, „Black Pepper“, „East & West“, „A Hard Way Home“, „On Da Riff“, „A Foggy Mood“. Ще бъдат представени и нови композиции - „Better Later Than...“, „Hot Jamm“,  „Slow & Cozy“, „Sambanitsa“.

Виртуозният инструменталист ще свири на барабани и вибрафон, а в някои от пиесите ще влиза в ролята на бенд лидер. Антони Дончев – творчески партньор и приятел на автора, ще се изяви не само като диригент, а и като пианист в част от творбите.

Освен виртуозен и атрактивен инструменталист Христо Йоцов е уважаван педагог/професор по ударни инструменти в катедра „Поп и джаз” на Националната музикална академия „Панчо Владигеров“/. Той е композитор и аранжор с богато творчество, създадено за най-ярките български джаз певци, инструменталисти и формации. Има издадени над 30 албума с български и чужди компании. През дългогодишната си и активна биография е свирил в собствени проекти с участието на български и световноизвестни джаз музиканти, за които създава оригинална музика –  „Opium”, „Seven Steps”, „Jazz Ball”, „Funky”, „Go Fusion”, „Next Step”, „Jazz Cats”.

Очаквайте атрактивните му изпълнения в юбилейния авторски концерт с Биг бенда на Българското национално радио на 12 ноември от 19:00 часа в Първо студио на БНР с диригент и солист Антони Дончев.

Закупените билети ще важат след презаверка за новата дата, която може да направите в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4).

Билети в Рекламно-информационния център на Радиото и онлайн в мрежата на eventim.bg. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Концертът на Радиосимфониците на 20 ноември се отлага

Уважаема публика, Поради усложнената епидемична обстановка в страната Ви уведомяваме, че концертът на Симфоничния оркестър на БНР на 20 ноември се отлага. Закупените билети ще важат без презаверка за новата дата, която ще Ви бъде съобщена своевременно. Извиняваме се за причиненото неудобство! Едни от най-популярните и красиви рапсодии..

публикувано на 06.11.20 в 15:46

„Музикална къща БНР“ обявява онлайн кандидатстване за определяне на участниците в конкурса „Концертино Прага 2021“

„Музикална къща БНР“ обявява прослушване за млади изпълнители, които да участват в международния фестивал „Концертино Прага 2021“. Прослушването се провежда по традиция всяка година в сградата на БНР, но поради засилените противоепидемични мерки тази година за първи път ще се проведе онлайн кандидатстване.  Изискванията към участниците са да..

обновено на 03.11.20 в 14:55

„Музика в портрети“ с Оркестъра за народна музика на БНР на 3 декември

Уважаема публика, Поради усложнената епидемична обстановка в страната Ви уведомяваме, че концертът на Оркестъра за народна музика на БНР на 19 ноември  се отлага за 3 декември.  Закупените билети ще важат без презаверка за новата дата. Извиняваме се за причиненото неудобство! Проектът „ Музика в портрети “  на Оркестъра за..

публикувано на 03.11.20 в 14:24

13-годишният пианист Ивайло Василев - сред наградените деца от „Концертино Прага 2020“

„Концертино Прага“ е фестивалът, който всяка година дава път на млади музиканти към професионалната им реализация. Конкурсът на името на Антонин Дворжак се организира от Чешкото радио и събира записи на деца от цял Свят. Тази година записите на 13- годишния Ивайло Василев се откроиха сред повече от 50 кандидати и младият пианист, ученик на..

публикувано на 02.10.20 в 11:13

За българската премиера на "Дърво и стомана" от Добринка Табакова

Добринка Табакова е сред най-изявените млади творци в съвременната музика. Родена е в Пловдив, семейството ѝ се премества да живее в Лондон през 1991 г. Учи в Кралската музикална академия, завършва Гилдхол Скул и защитава докторат по композиция в Кингс колидж – Лондон. Творбите ѝ се изпълняват по целия свят,  през 2014 г. нейният първи..

публикувано на 21.09.20 в 16:31