Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

БНР отлага концертите си до април

Уважаема публика,

Поради удължаване на Заповедта РД-01-677/25.11.2020 г. на здравния министър, с която се преустановява провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия до 30.04.2021 г. вкл., Ви уведомяваме за следните промени в програмата:

  • Концертът „Рапсодии“ на 5 февруари 2021 г. от 19:00 ч. в зала  „България“ със солист Кристиян Калоянов и диригент Марк Кадин се отлага и ще се състои на 18 юни 2021.
  • Концертът "Музика в портрети" на 11 февруари от 19:00 ч. в Първо студио на БНР на Оркестъра за народна музика на Българското национално радио, се отлага и ще се състои на 17 юни 2021.
  • Концертът на 26 февруари от 19:00 ч. в зала  „България“ на Симфоничния оркестър на Българското национално радио със солист Александър Сомов и диригент Марк Кадин се отлага и ще се състои 2 юли 2021.
  • Концертът на 19 март от 19:00 ч. в зала  „България“ ​на Симфоничния оркестър със солист Виолета Радомирска и гост-диригент Здравко Лазаров на Българското национално радио се отлага и ще се състои при първа възможност.
  • ​Концертът на 9 април от 19:00 ч. в зала „България“ ​на Симфоничния оркестър на Българското национално радио ​със солисти Мила Георгиева и Христо Танев и диригент Марк Кадин се отлага за следващия концертен сезон.
  • Концертът "Джаз в класиката" на 15 април от 19:00 ч. в Първо студио на БНР на Биг бенда на Българското национално радио се отлага за следващия концертен сезон.
  • Концертът "Ритъмът на Балканите" на 22 април от 19:00 ч. в Първо студио на БНР на Оркестъра за народна музика на Българското национално радио се отлага за следващия концертен сезон.
  • Концертът на 23 април от 19:00 ч. в зала  „България“ на Симфоничния оркестър на Българското национално радио със солист​ Лия Петрова и гост-диригент Диан Чобанов се отлага и ще се състои при първа възможност.

Закупените билети за отменените концерти ще важат без презаверка за новите дати!

Билети, закупени от Рекламно-информационния център на БНР, могат да бъдат върнати на място - бул. "Драган Цанков" №4 срещу предоставен касов бон.

Сумите за билетите, закупени посредством партньорската мрежа на Eventim.bg, се възстановяват от конкретния обект, от който са закупени.

Процедура за връщане на билети :

Сумите за билетите, закупени посредством партньорската мрежа на Eventim.bg, се възстановяват от конкретния обект, от който са закупени.

!Билети, закупени от Офис 1 Суперстор, Книжарници Ориндж, Касата на Кантус Фирмус в зала България, Стефани Реклама Русе (Билетен център Ани), Смарт Медия Тийм (Седмицата Русе)  и  Мюзик център Пловдив се връщат на адрес – София, ул. "6-ти септември" 58 с банкова сметка, по която да бъде възстановена сумата, заедно с име на титуляр на сметката и телефон за връзка.

В случай, че билетите са закупени от сайта на Ивентим БГ:

- с кредитна карта - трябва да се изпратят до централен офис на Ивентим БГ - София, ул. "6-ти септември" 58 и до 7 работни дни ще бъде възстановена сумата по кредитната карта, с която са закупени. !Билети, закупени с опция print@home и eticket се връщат по имейл до info@eventim.bg

- с наложен платеж или по банков път – феновете трябва да върнат билетите си по пощата на адрес – София, ул. "6-ти септември" 58 с банкова сметка, по която да бъде възстановена сумата, заедно с име на титуляр на сметката и телефон за връзка.​


ВИЖТЕ ОЩЕ
Марио Хосен гостува на Радиооркестъра

Радиооркестърът представя Италианска програма

На 4 юни ще прозвучи Концерт №1 за цигулка и оркестър на Николо Паганини в оригинална версия с харизматичния солист Марио Хосен и Симфония №4 „Италианска“ на Феликс Менделсон .  Марио Хосен e солист с международна репутация. Живее във Виена, концертира активно по света и преподава в България и чужбина. Свири с известни оркестри като:..

публикувано на 17.05.21 в 17:10
Люлка се люля

„Люлка се люля“

„Той е Коста Колев. Вселена, в която и най-малката звездица свети ярко. Далечна ни е близка и своя.“ -  Румяна Цинцарска.  На 27 май Оркестърът за народна музика на Българското национално радио с диригент Димитър Христов кани почиталите си на концерта „Люлка се люля“. Той е посветен на 100-годишнината от рождението на един от най-големите творци във..

публикувано на 12.05.21 в 13:57
Симфоничният оркестър на БНР

Радиосимфониците ще ви пренесат в Испания

В концерта „Испания“  Симфоничният оркестър на БНР  под диригентството на  Марк Кадин  ще представи една от най-цветните си програми. На 14 май ще прозвучи необикновена селекция от разкошни музикални картини на забележителни испански и европейски класици. Концертът ще започне с рапсодия за оркестър „Испания“ на Еманюел Шабрие – произведение, което..

обновено на 11.05.21 в 17:22

Номинираният за "Грами" испанската звезда Рафаел Агире в концерта на Радиооркестъра

Той покорява публиката с фантастичното си музициране и артистична харизма. Наричат го последовател на традициите на великата испанска школа, а свиренето му – „благодат“ („Echo“ / Германия). Днес Рафаел Агире е един от най-добрите съвременни китаристи. На 14 май музикантът за първи път идва в България за участието си в грандиозната..

публикувано на 10.05.21 в 15:12
Вокална група

Вокална група „Радиодеца“ с участие в международен онлайн фестивал

Вокална група „Радиодеца“ се представи в Международния онлайн фестивал на изкуството и науката „Сент Дени“, Франция. Фестивалът се проведе от 18 до 23 Април 2021 г. и в програмата взеха участие седем държави от цял свят , като тази година избраните деца бяха от Финландия, САЩ, Индия, Испания, Казахстан, България и Франция. Те имаха възможност..

публикувано на 26.04.21 в 14:04