Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

1 юли, 19.00 часа, Католическата катедрала "Св. Йосиф"

Концерт на Смесения хор на БНР

След успешния си концерт в Първо студио с католически меси от славянски композитори, Смесеният хор на Българското национално радио с диригент Любомира Александрова ще зарадва своите почитатели с концерт в Католическата катедрала "Св. Йосиф" на 1 юли от 19.00 часа.

Концерта ще открие Миса Бревис в Ре, оп.63 от Бенджамин Бритън в изпълнение на Дамския състав на Смесения радиохор. Солисти ще бъдат Вихра Смилкова – сопран, Сребрина Минева сопран и Весела  Тодорова – алт.

Специален гост в концерта ще е органистът Янко Маринов, който ще изпълни Хорална фантазия, оп. 52, №3 -„Алилуя, Бог да хваля е душевната ми радост“ от Макс Регер.

Програмата ще завърши с Меса „Свети Дух“ на руския композитор Александър Гречанинов в изпълнение на целия състав на Смесения хор на БНР и солистите Диана Филипова – алт и Янко Маринов – орган.

Входът на събитието е свободен!


ВИЖТЕ ОЩЕ

Галаконцерт на радиоконкурса за нови български поп и рок песни „Пролет 2021“

Скъпи почитатели на новата българска поп и рок музика! Елате и споделете с нас галаконцерта на 52-рото издание на Конкурса за нова поп и рок песен "Пролет 2021". Ще чуете атрактивни групи и изпълнители и новите им музикални предложения.   На 28 юли , сряда, ще бъдат връчени наградите на тазгодишните победители в конкурса. Кои са те ще стане..

обновено на 21.07.21 в 16:39
Биг бенд на БНР и Филип Хензи

Вечер с музиката на Филип Хензи

Филип Хензи идва за първи път в България за концерта си с Биг бенда на БНР и диригента Антони Дончев . Хензи е виртуозен пианист, кийбордист, композитор и аранжор. Работи със световноизвестни имена като: Бил Евънс, Бърт Джорис, Пакито де Ривера, Алекс Сипягин и много други. Автор и аранжор е на редица произведения за Швейцарския джаз..

обновено на 05.07.21 в 16:01

"Москва-Черьомушки" - за първи път в България

На 2 юли Радиооркестърът под диригентството на Марк Кадин ефектно закрива сезона си. В програмата е музиката на Дмитрий Шостакович към легендарните руски спектакли оперетата " Москва-Черьомушки" и "Хамлет". "Това е дългоочаквана програма – споделя маестро Марк Кадин – ние я запланувахме още преди година, но заради пандемията бяхме..

публикувано на 22.06.21 в 15:42

Съвременната музика - какво е това?

Във втория епизод на подкаста "Класически въпрос" Марк Кадин и Михаил Митев обсъждат съвременната класическа музика, какви са процесите и каква е ситуацията в днешния ден.  Какво е това - дисонанси, какофония? Или път към бъдещето?  Чуйте епизод 2, за да научите: ❎ Вярно ли е, че съвременната музика е много трудна за разбиране? ❎ Защо..

публикувано на 22.06.21 в 14:34

Джаз в парка в петъчната вечер с Комбо формация "Солистите на Биг бенда на БНР"

Вълнуващи джаз стандарти, вечни поп класики, романтика и финес, завладяващ ритъм и настроение в сърцето на Борисовата градина с комбо формация "Солистите на Биг бенда на БНР". На 25 юни в Арена София, Колодрум Сердика комбо формацията ще подари незабравим празник на своята публика.   Любими пиеси от Джордж Гершуин и Дюк Елингтън, филмова..

публикувано на 22.06.21 в 12:34