Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

27 май 19 часа Първо студио на БНР

Пейте с Радиодеца

Концерт на ВГ "Радиодеца"

Малките певци от Вокална група „Радиодеца“ с диригент Илина Тодорова се завръщат на сцената на Първо студио на БНР с концерт „Пейте с Радиодеца“ на 27 май от 19:00 часа.

След  дълга пауза и огромно очакване, с усмивки и много настроение те ще зарадват малки и големи с любимите песни на състава. Подготвили са и много изненади.

„С нетърпение споделям, че две нови песни намериха своето място в репертоара на най-малкия състав на радиото -  „Приятелството“ по музика и текст на очарователната композиторка Биляна Ангелова и аранжимент на младия китарист Щерион Пилидов и „Песен за пристанището Ел Баба“ по музика на Полина Цвяткова и аранжимент на талантливия диригент, композитор и продуцент  Любомир Денев –син. Те ще прозвучат за първи път пред публика, така че се надявам публиката да ги подкрепи с шумни аплодисменти. Водещ на концерта ще бъде очарователната Диляна Трачева, която ще Ви отведе на вълшебно пътешествие в света на детската песен. Публиката ще има възможността да чуе много забавни песни от репертоара на „Радиодецата“, написани специално за тях от едни от най-видните български композитори на нашето време - „Гъбарска Песничка“ по музика и аранжимент на  Васил Делиев и текст на Виктор Самуилов, „Танцуващото куче“ по музика на Георги Костов, текст на Лиана Даскалова и аранжимент на Руслан Карагьозов, „Една добра мушичка“ по музика и аранжимент на  Владимир Джамбазов и текст Атанас Звездинов и „Ботушите на Заю“ по музика и аранжимент на Руслан Карагьозов  и текст на Панчо Панчев. За финал, ще разкрием нашата изненада, защото може би се досещате, че нашите „Радиодеца“ винаги се чувстват комфортно на сцената, когато до тях застанат и големи музиканти. Затова те поканиха специално за концерта своите приятели – блестящите джаз инструменталисти Тодор Бакърджиев – тромпет, Димитър Горчаков – пиано, Петър Кривицки – бас китара и Стю Иванов – барабани. Квартетът и децата ще ви разкажат по различен начин своята „Гледна точка“ по музика на Александър Христов, текст на Татяна Балова и аранжимент на Венцислав Благоев, както и  историите за „Два разплакани микроба“- музика Борислава Танева, текст Богомил Гудев, аранжимент Христо Йоцов, „Котка“  по музика и аранжимент на  Любомир Денев, текст на Маргарита Лапева.“ – разказва продуцентът на детска музика Десислава Костантинова.

Билети за концерта можете да намерите в мрежата на www.eventim.bg и в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4).




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Маестро Георги Димитров с внушителна програма на 26 април

В навечерието на най-светлия християнски празник Великден Симфоничният оркестър и Смесеният хор на БНР ще представят специална програма. На 26 април от 19 часа в зала „България“ под диригентството на маестро Георги Димитров те ще изпълнят „Стабат Матер“ от Франц Шуберт  за първи път в този състав. Един от най-великите композитори на западната..

публикувано на 09.04.24 в 17:33

Ритъмът на Балканите - 9

На 25 април от 19.00 ч. в Първо студио на БНР   Оркестърът за народна музика с диригент Димитър Христов ще представи деветото издание на "Ритъмът на Балканите" , в който публиката ще има възможността да чуе впечатляващи изпълнения на традиционна балканска музика от невероятните Неда Николич от Сърбия (фрула), Байса Арифовска от  Северна Македония..

публикувано на 25.03.24 в 16:19

От Хендел до Владигеров

На 23 април от 19 часа в Първо студио на БНР класиката среща джаза в концерта на Биг бенда на БНР с гост-диригент Любомир Денев . Любомир Денев е композитор, диригент и джаз-пианист, дългогодишен творчески сътрудник на СО и Биг бенда на БНР. Като композитор и диригент е работил с най-добрите Симфонични оркестри в България...

публикувано на 25.03.24 в 15:37

Симфоничният оркестър на БНР представя "Поглед към Вселената"

„Поглед към Вселената“ ще представят Симфоничният оркестър на БНР на 5 април от 19 часа в зала „България“ . Концертът ще започне с „Очите на нощта” от Константин Илиев , един от най-значимите ни съвременни композитори, творили в сферата на така наречения „български музикален авангард“. Последното си симфонично произведение композиторът..

публикувано на 18.03.24 в 18:04

Концертът на Симфоничния оркестър на БНР на 15 март се отменя

Концертът „Изкуството на живо“ на Симфоничния оркестър на БНР с гост-диригент и солист Патрик Галоа, солист Явор Желев и с участието на визуалния артист Тийна Осара се отменя във връзка с кончината на Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит. Концертът трябваше да се състои в деня на национален траур на 15 март. Билетите..

публикувано на 14.03.24 в 17:28