Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

27 май 19 часа Първо студио на БНР

Пейте с Радиодеца

Концерт на ВГ "Радиодеца"

Малките певци от Вокална група „Радиодеца“ с диригент Илина Тодорова се завръщат на сцената на Първо студио на БНР с концерт „Пейте с Радиодеца“ на 27 май от 19:00 часа.

След  дълга пауза и огромно очакване, с усмивки и много настроение те ще зарадват малки и големи с любимите песни на състава. Подготвили са и много изненади.

„С нетърпение споделям, че две нови песни намериха своето място в репертоара на най-малкия състав на радиото -  „Приятелството“ по музика и текст на очарователната композиторка Биляна Ангелова и аранжимент на младия китарист Щерион Пилидов и „Песен за пристанището Ел Баба“ по музика на Полина Цвяткова и аранжимент на талантливия диригент, композитор и продуцент  Любомир Денев –син. Те ще прозвучат за първи път пред публика, така че се надявам публиката да ги подкрепи с шумни аплодисменти. Водещ на концерта ще бъде очарователната Диляна Трачева, която ще Ви отведе на вълшебно пътешествие в света на детската песен. Публиката ще има възможността да чуе много забавни песни от репертоара на „Радиодецата“, написани специално за тях от едни от най-видните български композитори на нашето време - „Гъбарска Песничка“ по музика и аранжимент на  Васил Делиев и текст на Виктор Самуилов, „Танцуващото куче“ по музика на Георги Костов, текст на Лиана Даскалова и аранжимент на Руслан Карагьозов, „Една добра мушичка“ по музика и аранжимент на  Владимир Джамбазов и текст Атанас Звездинов и „Ботушите на Заю“ по музика и аранжимент на Руслан Карагьозов  и текст на Панчо Панчев. За финал, ще разкрием нашата изненада, защото може би се досещате, че нашите „Радиодеца“ винаги се чувстват комфортно на сцената, когато до тях застанат и големи музиканти. Затова те поканиха специално за концерта своите приятели – блестящите джаз инструменталисти Тодор Бакърджиев – тромпет, Димитър Горчаков – пиано, Димитър Сираков – бас китара и Стю Иванов – барабани. Квартетът и децата ще ви разкажат по различен начин своята „Гледна точка“ по музика на Александър Христов, текст на Татяна Балова и аранжимент на Венцислав Благоев, както и  историите за „Два разплакани микроба“- музика Борислава Танева, текст Богомил Гудев, аранжимент Христо Йоцов, „Котка“  по музика и аранжимент на  Любомир Денев, текст на Маргарита Лапева.“ – разказва продуцентът на детска музика Десислава Костантинова.

Билети за концерта можете да намерите в мрежата на www.eventim.bg и в Рекламно-информационния център на БНР (бул. "Драган Цанков" №4).


ВИЖТЕ ОЩЕ

Оркестър за народна музика на БНР представя "Приказки за малки и големи"

 „Приказки за малки и големи“ е един от успешните проекти на Оркестъра за народна музика и диригента Димитър Христов. Проектът е изключително важен за бъдещите млади музиканти - дава сцена на едни от най-талантливите деца от различни краища на страната и е сериозен мотив за продължаване на тяхната музикална кариера. Много от участниците в минали..

публикувано на 10.05.22 в 13:41

Андрей Йоница свири за първи път с Радиосимфониците

На 20 май в зала „България“ от 19.00 часа Радиосимфониците с диригент Марк Кадин ще представят следващия си концерт под надслов „Славянски празник“  с творби от Антонин Дворжак, Анатолий Лядов и Георги Андреев. За първи път ще им гостува виолончелистът Андрей Йоница , победител в международни конкурси Чайковски и АRD в Мюнхен...

публикувано на 03.05.22 в 14:35
Петър Славов-син

"Малки истории" разказва контрабасистът Петър Славов-син

Концертът „Малки истории“ е уникална възможност за ценителите на джаза да се докоснат до творчеството на виртуозния контрабасист  Петър Славов-син .  Той е един от най-успешните български джаз музиканти, който е свирил на редица престижни сцени и фестивали в над 30 държави на 5 континента. От 2006 г. джаз музикантът, композитор и преподавател живее в..

публикувано на 20.04.22 в 16:11

Диригентът Константин Добройков гостува на Радиооркестъра и Смесения хор на БНР

На 29 април от 19.00 часа в зала "България"  гост-диригентът Константин Добройков  заедно с  Радиооркестъра и Смесения хор на БНР  ще изпълнят Голяма меса в до минор KV427  от Волфганг Амадеус Моцарт .   Номинираният за „Грами“ диригент Константин Добройков е в екипа на Държавна Опера-Пловдив от 2013 г. и е диригент на..

публикувано на 07.04.22 в 15:45

Ритъмът на Балканите

Проектът „Ритъмът на Балканите“ на Оркестъра за народна музика на БНР с диригент Димитър Христов в своите изключително успешни 6 издания представи на българската публика и ценителите на балканския фолклор редица ярки и виртуозни изпълнители с атрактивни инструменти и колоритна музика. На 14 април от 19.00 часа в Първо студио на БНР и в..

публикувано на 29.03.22 в 16:13