Десет от най-значимите моменти на Световното по футбол в Бразилия

Бразилия - Германия
Снимка: Архив

Десет от най-значимите моменти на световното първенство в Бразилия:

1. Загубата на Бразилия с 1:7 от Германия на полуфиналите на Мондиал 2014, наречена "Минейрасо" (заради "Минейрао" - името на стадиона в Бело Оризонте).

2. Ухапването на Луис Суарес (Уругвай) срещу Джорджо Киелини (Италия) по време на мача между двата отбора в груповата фаза.

3. Победният гол на Марио Гьотце в края на продължението за успеха на Германия с 1:0 срещу Аржентина на финала в Рио де Жанейро.
   
4. Грубото нарушение на Хуан Сунига от Колумбия срещу Неймар, което извади звездата на Бразилия от строя до края на световното първенство.

5. Рекордът на германския нападател Мирослав Клозе, който вече е най-резултатният футболист на финали на световно първенство с 16 попадения.

6. Голът на Хамес Родригес за Колумбия срещу Уругвай на осминафиналите на шампионата в Бразилия. Голът на Робин ван Перси с глава срещу Испания в мача между Холандия и "ла фурия" от груповата фаза. Попадението на Тим Кейхил срещу Холандия в среща от група "В" на турнира.

7. Танцът на колумбийския национал Пабло Армеро след отбелязаното от него попадение във вратата на Гърция.

8. Сбиването между съотборниците от камерунския национален отбор Беноа Асу-Екото и Бенджамин Муканджо по време на мача от груповата фаза срещу Хърватия.

9. Молитвите на алжирските национали в мача срещу Белгия от група "Н".

10. Гредата на чилиеца Маурисио Пиния в края на продължението на осминафиналния двубой между Чили и Бразилия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Уволниха Сколари

Луиш Фелипе Сколари беше уволнен от поста селекционер на Бразилия. Заедно с него от националния отбор се оттегля и целият щаб. Местната футболна федерация обяви официално новината чрез сайта си. Президентът на бразилската футболна централа Жозе Мария Марин благодари на треньорския щаб за работата в последните години. Сколари..

публикувано на 15.07.14 в 10:26
Сеп Блатер

Сеп Блатер даде висока оценка за организацията на Мондиал 2014

Президентът на световната футболна централа (ФИФА) Сеп Блатер даде висока оценка на организацията на Мондиал 2014 в Бразилия. Блатер е категоричен, че домакинът Бразилия заслужава оценка 9.25 от възможни максимално 10 точки. Подобрихме се в сравнение с преди четири години в Южна Африка. Посъветвахме се по много начини и решихме да дадем оценка 9.25,..

публикувано на 15.07.14 в 08:55

Хиляди запалянковци посрещнаха аржентинците в Буенос Айрес

Аржентинският национален отбор по футбол се завърна на родна земя, след като загуби с 0:1 след продължения срещу Германия във финала на Световното първенство в Бразилия. Хиляди запалянковци посрещнаха своите любимци в Буенос Айрес. На голям плакат, издигнат от феновете, можеше да се прочете: Благодарим ти, Аржентина . Множеството от фанатични..

публикувано на 15.07.14 в 08:21

Германия празнува четвъртата световна титла

Германия избухна в празненства след спечелената световна титла в Бразилия. Футболистите на Йоахим Льов победиха на финала Аржентина с 1:0 след продълженията и триуфмираха за първи път от 24 години насам. На площада за фенове "Фан Майле" пред Бранденбургската врата  в Берлин близо 300 хиляди души отпразнуваха четвъртата световна титла в историята на тима..

публикувано на 14.07.14 в 12:19
Йоахим Льов

Йоахим Льов: Никой не заслужава победата повече от нас

Никой не заслужава титлата повече от нас, заяви след финала срещу Аржентина германският селекционер Йоахим Льов : Започнахме този проект преди десет години с (бившия национален селекционер) Юрген Клинсман. Направихме всичко, което можахме, за да стигнем дотук. Не смятам, че някой го заслужаваше повече от нас. На няколко пъти бяхме много близо, но така и..

публикувано на 14.07.14 в 11:46

Диего Марадона: Нямаше синхрон в отбраната, Меси не заслужава "Златната топка"

Световният шампион с Аржентина от 1986-а година Диего Марадона заяви, че причината за загубата на отбора от Германия на финала на Мондиал 2014 се дължи на липсата на разбирателство между защитниците. Освен това според Марадона Лионел Меси не е заслужил наградата "Златната топка", която се дава на най-добрия играч на шампионата в Бразилия. Хората,..

публикувано на 14.07.14 в 11:37

Втора най-висока в историята посещаемост на Мондиал 2014

Средната посещаемост на срещите от Мондиал 2014 е втората най-висока в историята на Световните първенства по футбол. На изиграните 64 срещи от Световната купа в Бразилия са присъствали 3 429 873 или средно по 53 592 души, с което се подобрява постижението от Мондиал 2006 в Германия от 52 491 зрители. Рекордът по този показател е поставен на Световното..

публикувано на 14.07.14 в 11:32