Пиронкова започна успешно квалификациите в Сидни

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Цветана Пиронкова започна успешно любимия си турнир в Сидни, където през 2014 спечели единствената титла в своята кариера.

Поставената трета в квалификациите Цвети, победи румънката Патрисия Мария Тиг (№107 в света) със 7:6(4), 6:3.

За българката това бе 16-а победа в последните ѝ 18 мача в Сидни. Целта ѝ ще бъде за трети път да достигне до основната схема чрез квалификации.

Във втори кръг на пресявките нейна съперничка ще бъде 21-годишната гъркиня Мария Сакари (№98).

В квалификациите имаше още една българка в лицето на Виктория Томова, която обаче загуби мача си от първия кръг срещу Катерина Бондаренко - 3:6, 6:3, 1:6.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Хюи Фюри се закани на Кобрата и от Пловдив

"Един удар може да реши всичко. Очаквам битката с нетърпение. Кубрат е казал, че единственото ми предимство е, че знам английски? Ще видим какво ще говори, когато го фрасна по челюстта! Шансовете ми срещу Антъни Джошуа? Няколко дни вече повтарям, че аз съм най-младият от претендентите и аз съм бъдещето. Сега имам шанс и аз вярвам, че най-добрият ще..

публикувано на 22.10.18 в 17:33

Джерард Бътлър се разходи в Пловдив

Шотландският актьор Джерард Бътлър бе в Пловдив. Позитивен и отзивчив, той обядва в известен пловдивски ресторант и направи  страхотно шоу на перкусиите. Бътлър о бядва обилно с приятелите си от Ню Бояна – лаврак, скариди, калмари,  сьомга, агнешко, свински ребра, салати, брускети.  За десерт актьорът си е  поръчал огромна вкусна мелба...

обновено на 02.05.18 в 15:05

Ботев си върна Филип Филипов

Ботев (Пловдив) привлече трети нов футболист през зимната пауза. Седмица преди старта на пролетния дял от сезона договор с клуба подписа бившият бранител на "канарчетата" Филип Филипов, който през последните 18 месеца защитаваше цветовете на елитния кипърски тим Етникос (Акна). 29-годишният Филипов игра в Ботев в продължение на 3 години в периода 2013..

публикувано на 09.02.18 в 17:07

Локо привлече вратаря Росен Андонов

Вратарят  Росен Андонов подписа договор с Локомотив (Пловдив). Срокът на контракта е за три години. Росен Андонов е юноша на пловдивския Спартак. Роден е през 1994-а година. Състезавал се е за тимовете на Ботев (Пловдив), Верея (Стара Загора), Несебър. За последно е бил част от отбора на Оборище (Панагюрище).

публикувано на 28.12.17 в 13:14

Станимир Чолаков е първи в 3 етап на Обиколката на България

Станимир Чолаков спечели 3 етап от 66 Международна колоездачна обиколка на България с дължина 111 км от Свищов до Елена с време 2:33:38. Състезателят на КК "Хемус Униеро Тревиджано" бе с 3 секунди по-бърз от великобританеца Калъм Фъргюсън от "Катфорд Банкс" и с 47 секунди пред Станислав Башков от КК "Минск" (Беларус). Украинецът Сергей Лагути от КК..

публикувано на 06.09.17 в 10:29

България се отърва от резил, победи с 4:3 Люксембург

България стартира с трудна домакинска победа в квалификациите за Световното първенство в Русия през 2018 година. В първия си мач в група „А“ избраниците на селекционера Ивайло Петев победиха на стадион „Васил Левски“ Люксембург с 4:3. Гол на Александър Тонев в добавеното време на мача донесе успеха за тима на България пред 5 хиляди зрители. Двубоят..

публикувано на 07.09.16 в 10:16

Пиронкова в битка с 14-ата в света тази вечер

Цветана Пиронкова излиза за срещата си от втори кръг на US Open срещу №13 в схемата Джоана Конта в сряда. Двубоят е втори по програма на корт №13 и би трябвало да започне около 20:30 ч. българско време. Всички мачове стартират в 18 ч., а преди българката един срещу друг ще се изправят Кайл Едмънд и Ернесто Ескобедо. Цвети стартира..

публикувано на 31.08.16 в 10:00