Генералният директор на БНР проведе среща със СЕМ по казуса с "Музикаутор"

Мониторингов доклад на СЕМ: Актуалните предавания по програма "Хоризонт" спазват плурализма

СЕМ

Актуалните предавания по програма "Хоризонт" спазват плурализма на гледните точки и са в съответствие със Закона за радиото и телевизията. Това сочи мониторингов доклад на Съвета за електронни медии. Наблюдението е извършено в периода 2-7 февруари и обхваща предаванията: "Преди всички"; "12+3"; "Нещо повече"; "Хоризонт за вас"; "Събота 150" и "Неделя 150". 

Генералният директор на БНР Александър Велев се срещна днес с членовете на медийния регулатор по казуса с "Музикаутор". Ето какво заяви той пред СЕМ:
Това, което се случи с "Музикаутор", ни накара да се обърнем към българската музика, към класическата музика и към автентичния фолклор, което промени музикалната характеристика на програмите до голяма степен и което обаче показва от своя страна, че това се приема добре от аудиторията и тази музика е може би музиката, която аудиторията иска да слуша. Затова ние ще започнем още от следващия месец един диалог в радиото как трябва да изглеждат музикално нашите програми, дали трябва да се върнем, и аз съм категорично против това – да се върнем автоматично към онова, което беше преди кризата с "Музикаутор", или трябва да преосмислим музикалните ни концепции. Очевидно, че на пазара има глад за класическа музика.
Още по темата чуйте в репортажа на Светослава Кузманова за предаването "12+3".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Пенсиите за декември ще бъдат изплащани от 7-и до 19-и

Изплащането на пенсиите за месец декември ще започне на 7 и ще приключи на 19 декември, съобщиха от НОИ.  Заедно с тях ще бъде изплатена и еднократната коледна добавка в размер на 40,00 лв. Такава сума ще получат пенсионерите, чийто пенсии с добавките за месец декември не надвишават определения за тази година праг на бедност от 348,00 лв.  С 40 лева..

публикувано на 30.11.18 в 09:54

400 нови линейки за Спешната помощ в цялата страна

Министерство на здравеопазването очаква до края на следващата година да бъдат закупени общо 400 линейки за Спешната помощ в цялата страна. Това обяви по време на парламентарния контрол здравният министър Кирил Ананиев. Той уточни, че първите автомобили ще бъдат доставени в началото на следващата година: Министерство на здравеопазването очаква..

публикувано на 09.11.18 в 12:35

Откриха птичи грип в Пловдивско

Огнище на птричи грип е регистрирано във ферма за отглеждане на кокошки-носачки в пловдивското село Богданица, съобщиха от Българската агенция за безопасност на храните. Всички птици във фермата предстои да бъдат унищожени, а помещенията - дезинфекцирани. На собствениците ще бъдат изплатени обезщетения.  Във всички населени места в радиус от 10 км...

публикувано на 31.10.18 в 14:00

“Булгаргаз“: Цената на руския газ в доклада на ЕК е различна от тази на доставяното от “Газпром“ гориво

Цената на руския газ за страната ни, посочена в доклад на Еврокомисията за второто тримесечие на годината, не отговаря на действителната цена на горивото, доставяно ни от “Газпром“. Това съобщават от “Булгаргаз“, като посочват, че предстои да бъдат изяснени причините за различието в публикуваните данни. В доклада е записано, че доставната цена..

публикувано на 31.10.18 в 12:13

Болницата в Горна Оряховица е намалила просрочените си задължения наполовина

За по-малко от 3  години Многопрофилната болница „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица намали два пъти просрочените си задължения за медикаменти и консумативи до 232 хиляди лева. Втората по големина общинска болница в страната се стабилизира и, за да привлича млади кадри, лечебното заведение пое таксите за обучение на 7 студенти по медицина и лекари..

публикувано на 16.10.18 в 15:23

Първа конференция на свободните адвокати в България

Първата конференция на свободните адвокати в България ще се проведе на 6-и и 7-и октомври в Пловдив. Ще бъдат обсъдени проекти и предложения за реформи в закона за адвокатурата като част от реална съдебна реформа. "Свободните адвокати са независима и самоуправляваща се общност, занимаваща се със защита на правата и свободите на българските граждани",..

публикувано на 01.10.18 в 13:21

Комисията за защита на конкуренцията образува производство по искането на Българското национално радио срещу „Музикаутор“

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) е образувала производство по искането на Българското национално радио срещу „Музикаутор“ заради злоупотреба с господстващо положение. КЗК ще разгледа искането и ако го намери за основателно, може да задължи „Музикаутор“ да преустанови неправомерното си поведение, както и да наложи санкция на сдружението...

публикувано на 14.02.17 в 15:44