Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Аню Ангелов ще представи членовете на Политическия кабинет

Министърът на отбраната Аню Ангелов ще представи членовете на Политическия кабинет. Третият кадрови военен от 1990 година насам ще представя окончателната структура на ръководството девет месеца след изборите. Августина Цветкова ще стане заместник-министър, след като в средата на януари Аню Ангелов зае поста военен министър. Предишният военен министър Николай Младенов пое ръководството на МВнР.

След рокадата близо два месеца Аню Ангелов беше само с един заместник – Валентин Радев. Августина Цветкова беше съветник в политическия кабинет на Николай Младенов, докато той беше на поста във военното министерство и в МВнР. Преди това Цветкова беше девет години програмен директор на Атлантическия клуб в България.

Николай Милков, доскорошен консул в Ню Йорк, ще е първият постоянен секретар на военното ведомство. Постът беше създаден след промени в Закона за отбраната. Милков и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов заедно ще подготвят политическите решения за министъра на отбраната. Едно от предизвикателствата към новия екип във военното министерство е създаването на Национална стратегия за сигурност.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна