Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на отбраната Аню Ангелов бе изписан от Правителствена болница с охлузвания

Министърът на отбраната Аню Ангелов, който пострада при инцидент с автомобил на Националната служба "Охрана", беше изписан от Правителствената болница с охлузвания, съобщиха от Министерството на отбраната. Пострадалото дете остана да пренощува в болницата. То също е с охлузвания и, според първоначалната информация, с прехапан език.

Директорът на Националната служба "Охрана" Димитър Димитров заяви пред журналисти, че ще разпореди проверка дали и защо шофьорът не е спазил Закона за движение по пътищата при снощната катастрофа на военния министър на столично кръстовище: "Окончателно за причината ще разберем, след като приключи работата на компетентните органи. Освен КАТ, със случая се занимава и Военна прокуратура. Аз съм назначил вътрешна проверка. Най-вероятно причината е неспазване на предимство, но кой е виновен, трябва да се произнесат компетентните органи."

Автомобил на Националната служба "Охрана", в който пътувал министърът на отбраната Аню Ангелов, е удари джип снощи на столичния булевард „България", на кръстовището с бул. "Тодор Каблешков". Според очевидци и според шофьора на джипа, автомобилът на министъра е преминал на червен светофар със скорост 120 км в час.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна