Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аню Ангелов: Искам военната реформа да приключи до 2015 година

В момента се извършва преглед на структурата на въоръжените сили на Българската армия, заяви в Пловдив министърът на отбраната Аню Ангелов. Той уточни, че процедурата трябва да завърши до края на август, като в Народното събрание ще бъде представена Бяла книга за отбраната и въоръжените сили до 2015 година. Едва тогава ще стане ясно дали се налагат съкращания в редовия състав на армията.

"Реално, ако има преструктуриране и обединяване или ликвидация на отделни поделения, това ще бъде само и единствено в интерес на Българската армия, така че да може да изпълнява ефективно своите задачи в бъдеще. Моята цел е, вече 20 години се влачи една реформа, непрекъснато военнослужещите са демотивирани, искам да знаят крайната картина, как ще изглеждат въоръжените сили. И се надявам моите, така да кажа, хора, които ще дойдат на моето място да бъдат спокойни", коментира военният министър.

Аню Ангелов припомни, че вече е взето решение за редуциране с 30 на сто на администрацията във военното ведомство и изпълнителната агенция "Социални дейности". Предстоят съкращения с 2 на сто и във висшите командни нива на щабовете.

По публикацията работи: Кремена Данева - кор. на БНР в Пловдив
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна