Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нямаме основание да бавим плащанията за отсечката Стара Загора-Нова Загора

Надяваме се, че днешните ценови предложения в търга за отсечката Нова Загора-Ямбол на магистрала "Тракия" ще бъдат в много по-тесни граници, отколкото предишните оферти, коментира за "Хоризонт" зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Георги Прегьов. Офертите се отварят в този час.

Според Прегьов обжалването пред Върховния административен съд за отсечката Стара Загора-Нова Загора от една от компаниите, които упражняват надзора по строителството, не променя срока на строително-монтажните работи. Прегьов каза още, че авансовото плащане ще бъде изплатено на строителя.

Да, това авансово плащане ще бъде осъществено. При положение, че искаме всички страни в процеса стриктно да спазват правилата и условията по договора, нямаме основание ние да бавим плащанията. Напротив, ние ще се стремим да бъдем абсолютно изправна страна и да изплащаме извършените работи, както и в случая авансово 5% да бъде изплатен навреме, така че ние да не сме някаква пречка пред изпълнението на работата.
По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна