Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Все още не може да се каже кой е измъчвал Кадир Мехмед

Все още не може да се каже кой е измъчвал и държал затворен 34-годишния пастир Кадир Мехмед, който беше предаден в тежко състояние  от гръцките власти. Името, което споменава мъжът, е на Салих Мехмедджели от Варна. Той е човекът, който го е наел на работа в Гърция, но  не е ясно дали е извършителят.

Общото състояние на Кадир е значително по-добро, опитва се да говори, но информацията, която дава, е противоречива, казва отговорникът на социалния дом в Симитли Иво Гоцев:

Успява с чужда помощ да става, трудно подвижен е. Прави опити дори сам да се храни. Има добър апетит, видимо и външно е по-добре. За него се грижат санитари, психолози, рехабилитатори, трудотерапевти, постоянно е под наблюдение. Значително е по-словоохотлив, но като информация все още мисля, че не може да бъде дотолкова достоверно това, което казва, защото думите са доста противоречиви. Мисля, че ще е нужно още известно време - 2-3 седмици, надяваме се и месец - два, да укрепне и самият той да ни каже какво се е случило с него. Обнадеждаващо е, че поне говори, защото в началото и това не правеше.

До момента никой роднина все още не е потърсил Кадир,

По публикацията работи: Елеонора Тропанкова - Радио Благоевград
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна