Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Райони от Западна България може да останат без ток през следващата седмица

Снимка: БГНЕС

Райони от Западна България, включително в столицата, може да останат без ток до 6 часа идната седмица. Прекъсванията на тока се налагат заради планови ремонти между 29 август 3-ти септември - обясни пред "Хоризонт" Божидар Гатев, който оглавява дирекция "Експлоатация и поддържане" на електрокомпанията ЧЕЗ. По думите му, екипите ще се опитат да свършат работата си за възможно най-кратък срок:

Това са планови ремонти, свързани с подготовката на съоръженията за зимата. За София конкретно ние уведомяваме нашите потребители и със залепяне на съобщения по входовете, магазините или по-големите обществени места. Времето, за което те могат да останат е максимум шест часа. Ние се стремим да скъсим това време, но тъй като е трудно да уточним точно един ремонт за колко време ще го направим, сме дали тези по-широки гами от примерно 9 до 15 часа. Говорим не само за София, говорим за всички области, всички градове, където имаме някакви дейности, профилактики или ремонти.

Гатев обясни, че профилактиките се правят винаги през летния сезон:

Винаги през лятото се правят тези профилактики и ремонти, тъй като натоварването на мрежата е по-малко. Не можем да си го позволим през есента и зимата. Съжалявам наистина, че е така и се получава, че те остават без ток, но няма по какъв друг начин да го направим.

По публикацията работи: БНР
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна