Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселин Методиев: Управляващите не са готови за следващо бедствие

Снимка: БГНЕС
Има две институционални мрежи, които касаят водоемите и които в момента много куцат в България. Едната е това, което наричаме вътрешен контрол в администрацията. Втората важна мрежа и която прекратява поради липса на виновен всички вследствие, е съдебната система. Ако продължават и там хората да работят нехайно, както контролът вътре в администрацията, няма нищо добро да ни чака. Това каза бившият член на временната парламентарна комисия след наводненията през 2005 година Веселин Методиев в предаването "От петък до петък".

Ако всичко това наречено бедствие остане само пиар, за да може да се спечелят 10 хиляди или 100 хиляди гласа – тогава сме много далеч от истината. Впечатлението, което остана от изминаваща седмица, е, че адекватната реакция в първия момент, бързината на изпълнителната власт да се реагира, което правеше впечатление в първите 24 часа, след това се превърна в поредния сериал по телевизиите, което мен дълбоко ме възмущава, каза той.

Според Методиев управляващите не са готови за едно следващо бедствие.

Ако сега в паниката се източат язовирите – ще дойде лятото и ще се окаже, че сме си източили водоемите и няма вода за пиене. Управлението се е подало на някаква паническа психика, каза Методиев и обясни, че управляващите не бива да се влияят от обществото.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна