Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Япония представя фотоизложба, посветена на първата годишнина от земетресението през март 2011 година

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Посолството на Япония представя възпоменателна фотоизложба, посветена на първата годишнина от земетресението в североизточната част на страната.

Изложбата е наречена "Тохоку", което в превод означава „С надежда към утрешния ден”. В късния следобед посланикът на Япония у нас Н. пр. Макото Ито ще припомни на българите за 11 март 2011 година, когато Североизточна Япония беше сполетяна от катастрофално земетресение, чиято сила и мащаби причиниха огромни щети и човешки жертви. Наред с това обаче Япония получи безценна морална и финансова подкрепа, което накара японците да почувстват, че целият свят е заедно с тях. България беше сред държавите, които бързо подкрепиха пострадалите в Япония с различни дарителски акции и благотворителни инициативи.
С тази фотоизложба по повод първата годишнина от земетресението Япония иска да изрази своята признателност към всички, които я подкрепиха в трудния момент. Едновременно с това японците показват пред света своето възстановяване и твърдо упование в способността си да изградят едно по-добро бъдеще.

Изложбата ще бъде представена освен в София и в Пловдив, Търново и Русе.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна