Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

The Rolling Stones навършват 50 години от дебюта си на музикалната сцена

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Една от най-известните групи - легендарните "Ролинг стоунс" навършват днес 50 години от дебюта си на музикалната сцена. На 12 юли 1962 г. в клуба "Марке" на Оксфорд стрийт в Лондон дебютира групата, учредена от Брайън Джоунс, Мик Джагър, Кийт Ричардс и още трима музиканти.

"Ролинг стоунс" е и една от най-дълго просъществувалите групи - музикантите продължават да ентусиазират публиката 50 години след първия си концерт. В интервю за БиБиСи един от членовете й - Кийт Ричардс, сподели, че не очаквал групата да съществува толкова дълго. Според него, причината за стабилността й е свързана с периода, когато е сформирана.

Мисля, че е комбинация от неща. Фактът, че поколението от 60-те беше следвоенно. Мисля, че все още страдахме от Втората световна война до 60-те години, обясни Ричардс.

Той разказа също, че групата репетира и скоро отново може да излезе на сцена.

Работи се по въпроса, но още няма нищо окончателно, което да мога да кажа. Забавляваме се с идеята и имахме няколко репетиции. Наскоро се събрахме и усещането е толкова хубаво. Мисля, че скоро. Определено ще се случи, но кога точно, не мога да кажа, каза Ричардс.

Изложба за 50-годишнината на "Ролинг стоунс" ще бъде открита в Лондон. През септември трябва да излезе и документален филм за бурната история на групата.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени