Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тенис: Фаворитите продължават на Държавното ни първенство

Фаворитите продължават победния си ход на Държавното ни първенство по тенис в София
Снимка: БГНЕС

 

Валентин Димов продължава защитата на титлата си на Държавното първенство по тенис с награден фонд 7 хиляди лева, което продължава на кортовете на Българския Национален Тенис Център в София. Поставеният под номер 3 Димов се наложи без проблеми над квалификанта Вилиян Петров с 6:2 и 6:3. Така той очаква осмия в схемата и миналогодишен шампион на България в зала Серафим Грозев в спора за място на полуфиналите.

Тихомир Грозданов отстрани ветерана Илия Кушев с 6:3 и 6:0. 31-годишният Кушев е държавен първенец за 2003 и 2005 година. На четвъртфиналите Грозданов, който търси втора титла след 2008 година, ще се изправи срещу Динко Халачев.
Халачев разгроми квалификанта Мариян Георгиев с 6:0 и 6:1.

В последния мач от втория кръг  Петър Трендафилов елиминира Фердун Шефкедов със 7:5 и 6:3. Вицешампионът на страната в зала от тази зима Трендафилов ще играе срещу Любомир Лещански на четвъртфиналите.

В надпреварата на двойки станаха известни полуфиналистите. Поставените под номер 1 Халачев и Трендафилов надделяха над Никола Петров и Грозев с 6:7, 6:1 и 10:1 и за място на финала ще играят срещу Мариян Георгиев и Алекс Мартински. Вторите в схемата Грозданов и Димов разбиха Станислав Николов
и Петър Атанасов с 6:0 и 6:0 само за 32 минути. Така те ще срещнат в другия полуфинал Илия Кушев и Вълко Нешев.

При жените защитаващата титлата си Изабелла Шиникова се класира за
полуфиналите. Водачката в схемата се наложи над ветерантака и номер 6 в
схемата Биляна Павлова със 7:6 и 6:0. За място на финала Шиникова ще се изправи срещу третата поставена Борислава Ботушарова, която отстрани Десислава Златева със 7:5 и 6:2. Фаворитката в долната част на схемата Виктория Томова също продължава напред. Номер 2 в схемата Томова надделя над петата поставена Никол Христова с 6:1, 4:6 и 6:2. На полуфиналите тя ще се изправи срещу Радина Димитрова, която се справи с Анна Велева с 6:3 и 6:4.

По публикацията работи: БНР

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна