Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станислав Манолев официално е футболист на "Фулъм"

Снимка: www.fulhamfc.com

Станислав Манолев официално вече е футболист на "Фулъм". Бранителят преминава под наем в английския тим с възможност за закупуване от тима на "ПСВ Айндховен". Така 29-годишният играч става съотборник на Димитър Бербатов в клуба.

Идвам, за да играя, но знам, че ще трябва да се преборя за място в състава. Нямам търпение да играя във Премиър лийг, защото това е най-доборото първенство в света. Познавам Мартин Йол, защото, когато пристигнах в Холандия, той беше треньор на "Аякс". Надявам се, че ако се представя добре, ще остана тук и след лятото, каза Манолев пред сайта на клуба.

Играчът започва кариерата си във вече несъществуващия клуб "Пирин 1922" Благоевград, откъдето преминава в "Литекс" през 2005-а година. При "оранжевите" играе три сезона, в които помогна на тима си да спечели Купата на България през 2008-а.

През 2009-а година "Литекс" го продава на холандския "ПСВ Айндховен", където записва 76 мача и през миналата година печели купата на страната след 3:0 на финала срещу "Хераклес" Алмело. След пристигането на Дик Адвокаат начело на "филипсите" Манолев загуби титулярното си място, но в националния отбор вкара два важни гола в квалификациите за световното през 2014-а.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна