Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Снимка: Архив
В интервю за германския вестник Билд гръцкият министър на финансите Янис Стурнарас изразява увереност, че може да има ново преструктуриране на гръцкия дълг. "Ако Гърция успее да постигне бюджетен излишък, то европейските държави ще обмислят нови мерки за намаляване на гръцкия дълг", посочва министърът.

Румънците ще подминат Великобритания, след като отпаднат ограниченията за работа, тъй като те предпочитат по-слънчеви места като Испания. Това прогнозира премиерът на Румъния Виктор Понта в отговор на предупрежденията, че 350 000 имигранти ще се стекат на Острова от януари догодина, пише британският вестник Дейли Стар. Данните сочат, че почти 2 милиона румънци живеят в Испания и Италия, сравнено с едва 82 000 във Великобритания и около 160 000 в Германия.

Падането на метеорит край Челябинск, Русия, изглеждаше „като края на света”. Жители на Челябинската област бягаха, за да спасят живота си, след като небесното тяло се взриви в небето над Урал със силата на ядрена бомба, пише британският в. Дейли Експрес. Чудо е, че никой не е загинал, след като метеоритът едва не е паднал в самия град Челябинск, чието население наброява повече от милион жители, допълва изданието.

По повод другото "космическо събитие" от вчерашния ден  - преминаването на астероид на рекордно близко разстояние от Земята - британският вестник Гардиън отбелязва, че с големината си приблизително колкото на Олимпийски плувен басейн, астероидът все пак е като петънце в сравнение с този, който е унищожил динозаврите преди 65 милиона години.

По публикацията работи: БТА / Агенция Фокус
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна