Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Документалната поредица “Радиото” вече в Женева, а през май и в Хелзинки на 36-ата Международна фичър конференция

Екипът на документалния сериал "Радиото": Теодор Иванов, Даниела Манолова, Любомира Константинова и Николета Атанасова (от ляво на дясно).
Докато творческият екип на документалния сериал “Радиото” умува върху седми епизод, който ще се казва "Бойно поле", четвърти епизод - "Нулева точка", вече получи международно признание, на специалната си среща в Женева Работната група за документалистика на EBU селекционира епизода за участие в 36 IFC (Международна фичър конференция) в Хелзинки през май 2010 година, организирана от Финландското радио. Международната фичър конференция е годишно събитие, на което радиодокументалистите от европейските радиостанции, Сащ, Канада, Китай, Австралия и Япония представят и дискутират най-добрите си продукции. Тя влючва прослушвателни сесии, съчетани с дискусии в малки групи, семинари и пленарни сесии.
34 IFC беше във Варна през лятото на 2008 и по време на своето домакинство програма “Христо Ботев” и отдел “Международно сътрудничество” на БНР събраха над 150 автори, продуценти, журналисти, звукорежисьори, композитори и независими продуценти от цял свят в хотел “Атлас” в Златни пясъци.
35 IFC беше в Дъблин и в рамките на едночасова пленарна сесия там беше представен току-що завършилият проект на програма “Христо Ботев” - “Аз живея на Балканите”, който за първи път в историята на Радиото събра творчески екип от 11 балкански страни.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна