Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седмо олимпийско злато за Оле Ейнар Бьорндален

Оле Ейнар Бьорндален спечели своята 7-а олимпийска титла
Снимка: sochi2014.com
Оле Ейнар Бьорндален от Норвегия спечели олимпийската титла по биатлон в спринта на 10 километра за мъже на Зимните олимпийски игри в Сочи.

Легендарният норвежец спечели седма олимпийска титла в кариерата си и на 40 години и 13 дни стана най-възрастният състезател със златен медал в индивидуална дисциплина от зимна олимпиада. За него това е 12-и медал от олимпиада, с което той изравни рекорда на Бьорн Дели.

Норвежецът, който участва на шеста олимпиада, има общо 7 златни, 4 сребърни и 1 бронзови медала.

Среброто заслужи Доминик Ландертингер от Австрия, който повали всичките 20 мишени, но остана на 1.3 секунди от победителя. Трети остана Ярослав Соукуп от Чехия с изоставане от 5.7 секунди и също без грешка на огневия рубеж.

От българите с най-предно класиране е Красимир Анев, който завърши 49-и, Владимир Илиев е 60-и. Двамата българи се класираха за преследването. Анев направи три грешки в първата си стрелба от положение легнал и въпреки че бе безпогрешен от прав, остана на 1:54.5 минута след Бьорндален. Илиев изостана на 2:22.4 минути, след като направи четири пропуска в стрелбата.

Михаил Клечеров финишира 70-и с две грешки и на 2:40.1 минути, а Иван Златев е 76-и от 87 стартирали с два пропуска в стрелбата и на 3:15.0 минути изоставане.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна