Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Видабаскет" загуби от "Академик" Благоевград с 81:102

"Видабаскет" загуби като гост от "Академик" Благоевград с 81:102 точки в среща от осмия кръг на мъжката "А" група. Двубоят се игра в обновената спортна зала на Югозападния университет "Неофит Рилски".
 
"В отсъствието на двама от най-силните си играчи- Кристиян Борисов и Теодор Колев, видинският тим отстъпваше чувствително в единоборствата и борбата в подкошията и разчиташе предимно на стрелба от зоната за три точки. 10-12  сполучливи попадения от тази зона донесоха чувствителен процент от общия точков актив на отбора в този мач. Съдийската двойка в състав Татяна Вълчева и Манол Асенов чувствително ощети състава на гостите, като отсъди 25 фаула в полза на домакините срещу само 9 за тях"- коментира от мястото на събитието колегата от Радио Благоевград Иван Близнаков, който след мача разговаря със старши трньора на видинчани Николай Колев.
 
"Във Видин баскетболът е религия. Благодарение на това отношение към този спорт състезателите при мъжете играят на абсолютно аматьорски начала- без заплати и средства за възстановяване... А за този мач момчетата си платиха и пътя... Днес на срещата в Благоевград половината от публиката бяха момчета и момичета от Видин, които учат тук. Заради хората, които обичат тази игра, се стремим да се справяме- ще останем в групата. Макар да ни се искаше да си поставим по-високи цели. Но при сегашното безпаричие на клуба, оставането в "А" е най-важната цел. Пък да се надяваме и на по-добри времена"- коментира Николай Колев.

В следващия кръг- на 18 декември, "Видабаскет" приема като домакин на "Овергаз" Homeline.
По публикацията работи: Иван Близнаков Радио Благоевград
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна