Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италианец от "Наполи" идва във врачанския "Ботев"

Врачанският "Ботев" реализира сензационен трансфер през последните часове, привличайки в редиците си 22-годишния талант от "Наполи" Масимилиано Амендола. Според ръководството на врачани, зад привличането на 22-годишния полузащитник стои новият шеф на управителния съвет на клуба- Пепино Тири. Амендола ще прекара следващите два сезона на стадион "Христо Ботев" и твърде вероятно ще дебютира за новия си клуб още в събота срещу "Берое". Той е продукт на школата на "Наполи", но през последния сезон е играл с екипа на "Новара", където е бил преотстъпен.

В същото време доскорошният капитан на врачани Росен Ванков подписа едногодишен договор с черногорския клуб "Челик". Новият отбор на Ванков отпадна от турнира за Лига Европа от "Металург" Донецк, но през последния сезон влезе в елита на своята страна и спечели купата на страната. Друг от досроошния състав на врачани- Руслан Куанг, подписа пък договор с пловдивския "Локомотив". Роденият във Видин бранител изкара три сезона във Враца, преди да напусне "Ботев". А централният защитник на врачани Асен Георгиев бе повикан в младежкия национален отбор, който ще проведе тридневен лагер в Тетевен. Наставникът Михаил Мадански повика Георгиев в селекцията си. Асен беше капитан на националите за юноши до 19 години. Съставът ще се готви за евроквалификации. Първият мач на младежите ни е на 10 септември срещу Люксембург.

Седмина от основните футболисти на врачанския "Ботев" през последното първенство не се качиха на автобуса за Старозагорските минерални бани, където отборът трябваше да иде на лагер преди срещата от първия кръг на "А" футболна група срещу "Берое" в събота. Ръководството на клуба е извадило от групата за мача вратаря Веселин Цветковски, защитника Тихомир Найденов, полузащитниците Асен Чалъков, Светослав Валериев и Николай Христов, както и нападателите Румен Рагелов и Николай Владинов, обясни спортно-техническият директор Валентин Станчев.

"Те направиха едно нарушение, осъзнават своята вина и се разкаяха за действията си. Седмината се срещнаха с кмета на Враца и адвоката на клуба, които им разясниха ситуацията. Ръководството прецени, че седмината нямат достатъчно мотивация за мача с "Берое" и реши да ги остави да се подготвят във Враца", допълни още Станчев. Футболният шеф направи изявлението си по мобилния телефон на път за София, където трябваше да се срещне с новия старши треньор на отбора Джулиано Сонцоне. Италианцът чака издаването на треньорски паспорт от БФС, с който да ръководи "Ботев" в Стара Загора.

ПРОГНОЗЕН СЪСТАВ: Митов, Пира, Жайро, Давиде, Аугусто, Масимилиано, Илиев, Касио, Селесте, Якимов, Мирчев. РЕЗЕРВИ: Иванов, Ас. Георгиев, Р. Георгиев, Ангелов, Петров, Кенашки, Джорджо. КОНТУЗЕНИ И НАКАЗАНИ няма.
По публикацията работи: Жоро Александров
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна