Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Юношите на "Видабаскет" стартираха с две победи в Държавното първенство

Днес "Видабаскет" записа две убедителни победи пред своя публика във видинската спортна зала "Фестивална", където се проведе първият за този състезателен сезон турнир от Държавното първенство на страната в група "А"- регион "Рила", възрастова група юноши.

В първия двубой възпитаниците на старши треньора Николай Колев се наложиха над "Слава-99" Монтана със 121:36 точки, а във втората среща победиха юношите на "Ботев-2012" Враца с 85:34. В останалите срещи от програмата "Балкан" Ботевград победи "Слава-99" с 99:32 и "Ботев-2012" със 121:57.

Следващият турнир от междуобластното първенство на регион "Рила" ще се играе на 7 декември, в Ботевград.

"Очертаваме се "Балкан" и ние като лидери в групата. Две победи са си две победи. Точно след месец ще играем пак- отиваме срещу "Балкан" на техен терен"- каза за Радио ВИДИН треньорът на видинския тим Николай Колев.

На 10 ноември 2013 година- неделя, и момчетата на БК "Видабаскет" излизат в първото си за новия сезон участие- Николай Колев заминава с отбора на турнир в Ботевград, където нашите ще изиграят два мача- с домакините "Балкан" и втория отбор на "Рилски спортист" Самоков.
 
След което видинчани бързо се прибират у дома, защото в неделя, от 17.00 часа, в спортна зала "Фестивална" мъжката формация на "Видабаскет" посреща "Чардафон-Орловец" Габрово в двубой от "А" групата на страната.

Голямата отдалеченост и гъстота на турнирите от държавните първенства при подрастващи и мъже, както и непосилните финансови разходи за обезпечаване на състезанията, могат да доведат до спиране на видинските отбори от участие в шампионатите- бият тревога от Управителния съвет на БК "Видабаскет". Клубът все още очаква целевите средства за спортно развитие от Община Видин и няма собсвен ресурс за справяне с финансовата криза през последните години. Баскетболната федерация допълнително натоварва клуба, като за този уикенд в зала "Фестивална" праща различни съдийски екипи и двама дежурни представители- един за подрастващите в събота и един за мъжете в неделя. Всички разходи за обезпечаване на турнирите по Наредба на БФБ се поемат от домакините, т.е. от БК "Видабаскет"- пътни, дневни, такси.

"Една малка съобразителност от страна на родната федерация- с комбиниране на съдийските екипи, значително можеше да облекчи бюджета на двете състезания. Политиката в помощ на малките клубове и съхраняване на баскетболните центрове трябва да тръгне в друга посока- в търсене на диалог, вникване в проблемите на клубовете по места, а не с телефонни разговори, имейли и безкрайни изисквания"-
коментираха от БК "Видабаскет".
По публикацията работи: Екип НОВИНИ
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна