Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Филип Киркоров пожъна голям успех със завръщането си в мюзикъла "Чикаго"

Снимка: БГНЕС

В сряда вечерта в Москва се състоя поредната премиера на прочутия мюзикъл "Чикаго" с участието на народния артист на Русия Филип Киркоров. Повече от 10 минути след края на спектакъла продължиха овациите на зрителите в препълнената със звезди и фенове на Киркоров зала на Московския дворец на младежта, предаде ИТАР-ТАСС. 

Сред дошлите да видят постановката бяха Фьодор Бондарчук, Анастасия Стоцкая, Ирина Винер, основният конкурент на Киркоров Николай Басков.

За самия Филип Киркоров "Чикаго" е специален проект. Именно той преди 12 години продуцира бродуейската постановка на московска сцена и изпълняваше в нея главната мъжка роля - тази на адвоката Били Флин. Този път Киркоров излезе на сцената като гостуваща звезда. Той отново пресъздаде образа на адвоката Били Флин.

В "Чикаго" му партнираха Лариса Долина, Елена Чарквиани, Анастасия Макеева и друг артисти, отбелязва БТА.

"Чикаго" се играеше в Москва през 2002-ра година. От октомври миналата година мюзикълът може да се види в Международния дворец на младежта в руската столица. Преди Киркоров ролята на адвоката се изпълняваше от актьора на театър "Пушкин" Александър Арсентиев. 

Премиерата на "Чикаго" се е състояла през 1975-а година на Бродуей, където спектакълът е показан повече от 900 пъти.  

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна