Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЦСКА изразходва 34 661 лв. във връзка с неуспешното публично предлагане

„Професионален футболен клуб ЦСКА” АД днес официално публикува уведомление за резултатите от приключилата подписка за първично публично предлагане на акции на „Професионален футболен клуб ЦСКА” АД, проведена въз основа на Проспект за публично предлагане на акции, потвърден от Комисията за финансов надзор с Решение № 243-Е от 28.02.2014г.

Публичното предлагане приключи неуспешно на 19-и май, след като клубът дори удължи предлагането с 45 дни. От общо предложените 3 000 000 броя акции бяха записани 359 206 броя. Минималното количество, при което емисията щеше да се счита за успешна бе 1 409 210 броя и следователно, за съжаление на милионите привърженици на клубът, публичното предлагане завърши неуспешно.

Клубът е изразходвал общо 34 661 лв. във връзка с възнаграждения и разходи по публичното предлагане.

Всички акционери от временната емисия на ЦСКА ще получат обратно стойността на закупените от тях акции от инвестиционните посредници, чрез които са ги придобили,  след представяне на документ за самоличност и в съответствие с вътрешните правила и процедури на всеки инвестиционен посредник.

Началният срок за изплащане на сумите е 02.06.2014г., като няма краен срок за възстановяване на паричните средства. В случай на неполучаване, те се съхраняват в клиентска сметка при посредника и няма давностен срок за получаването им.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна