Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 4 милиарда долара са очакваните приходи от Световното първенство по футбол

Над 4 милиарда долара приходи очакват от световното първенство по футбол

Генералният секретар на ФИФА Жером Валке заяви, че централата очаква приходи от около 4,5 милиарда долара от предстоящото Световно първенство по футбол, което започва другата седмица в Бразилия. Валке даде пресконференция в Сао Пауло, където ще се играе и мачът на откриването на първенството между Бразилия и Хърватия. 

Очакваме нашите приходи да скочат до 4,5 милиарда долара. Всички във ФИФА сме уверени, че Мондиалът в Бразилия ще бъде истински празник и нищо няма да ни попречи да се забавляваме заедно, потвърди и Сеп Блатер в друга среща с медиите, извън Сао Пауло. 

Разходите на ФИФА до момента са около 2 милиарда долара, каза още Валке.

Но проблемите на централата и организаторите идват от непрекъснатите протести в страната, за които полицията се налага да използва сила или сълзотворен газ, за да въведе ред. Така например няколко от автобусните линии около и в Салвадор, щата Баия, днес просто не тръгнаха по маршрутите си. Не се съмнявам, че след като започне турнирът, всички фенове ще бъдат в прекрасно настроение. Всичко е готово, а отборите избраха най-добрите тренировъчни бази, които бяха предложени. Няма да има никакви проблеми, всичко е под контрол.

 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени