Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стара Загора е столица на джаза до събота

Снимка: jazzforumsz.com
Третото издание на международния фестивал „Джаз форум Стара Загора“ започва днес от 19.00 часа на сцената на Античен форум „Августа Траяна“, където тази година ще се проведат всички прояви от фестивалната програма. По традиция началото на феста ще бъде дадено с изпълнението на фестивалния химн „Зара джаз фанфари“. Във фокуса на събитието тази година са българските джазови композитори и оригиналната българска джазова музика. До 14 юни в града ще звучат творби на някои от най-изявените ни автори, изпълнени и с участието на международни джазови звезди.
Свои произведения ще представят пионерите в жанра Милчо Левиев, Любомир Денев, Марио Станчев, както и техни колеги от по-младото поколение, сред които Петър Славов - син, Антони Дончев, Димитър Бодуров и Васил Спасов. Специално внимание фестивалът отделя и на музикалното наследство на Румен Тосков - Рупето, Георги Борисов и Иван Спасов.
Фестивалната програма на третото издание на международния „Джаз форум Стара Загора“ е съпътствана и с много допълнителни събития - дискусия на тема „Българските джаз композитори“ с модератор проф. Клер Леви, кинолектория „Джазови мотиви в българското кино“ с водещ Цветомир Цанков, изложби и др. Заключителният концерт на „Джаз форум Стара Загора“ 2014 е в събота вечерта - 14-и юни - от 19.00 часа.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени