Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Швейцария с победа над Еквадор

Швейцария с победа над Еквадор с 2:1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Пред погледа на президентът на ФИФА Сеп Блатер Швейцария победи Еквадор за 2:1 в първия си мач от пета група на световното първенство по футлбол. Възпитаниците на Отмар Хицфелд стигнаха до обрат срещу с попадения на резервите Адмир Мехмеди в 48-а минута и Харис Сеферович в добавеното време. За двата гола на швейцарците асистира Рикардо Родригес.

Енер Валенсия откри резултата за Еквадор в 22-а минута. Той беше точен с глава след подаване на Валтер Айови от пряк свободен удар. На почивката Хицфелд пусна в игра Адмир Мехмеди, който три минути по-късно изравни с глава след центриране от корнер.

Двата отбора бяха на път да постигнат първото равенство в мачовете на Мондиала, но в третата минута на добавеното време Харис Сеферович, който се разписа на празна врата от два-три метра.

През второто полувреме гол на Йосип Дръмич за Швейцария беше отменен поради засада поради засада.

Джердан Шакири беше обявен за играч на мача. Той игра цял мач и стреля шест пъти към вратата на еквадорците, а освен това подаде 55 паса към своите съотборници. 

Рейналдо Руеда - селекционер на Еквадор: Това е футболът, може да загубиш в последната минута. Ние загубихме тактиката и организацията само в тази последна минута. Ние бяхме в плен на емоциите. Сега трябва да се възстановим от тази загуба. Това е един удар върху нашия морал, това е вярно, но моят отбор има много качества. Ние просто направихме една грешка, която ни струваше мача, но Швейцария не ни надигра. Остават 6 точки, нищо не е загубено.

 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна