Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Световният шампион Испания e аут от Мондиала, Холандия и Чили отиват на осминафиналите

Едуардо Варгас бележи първия гол във вратата на Испания
Снимка: bta.bg

Световният шампион Испания отпадна безславно от първенството на планетата в Бразилия. "Ла фурия" загуби с 0:2 от Чили и след два изиграни двубоя няма нито една спечелена точка. Испанците паднаха с разгромното 1:5 от Холандия в първия си мач в Бразилия и нямат шанс да се класират за фазата на директните елиминации.

Холандия и Чили ще участват в осминафиналите, след като спечелиха първите си мачове от груповата фаза. Двата отбора ще определят в директен двубой кой от тях ще бъде победител в групата.

Двубоят на "Маракана", игран пред близо 75 хиляди зрители, беляза края на великото поколение на Испания, което спечели две европейски и една световна титла от 2008-а година насам.

В 20-ата минута южноамериканците развиха бърза атака по десния фланг, като Артуро Видал и Алексис Санчес разиграха добре, а Едуардо Варгас получи топката в наказателното поле и я вкара в мрежата за 1:0.

Превъзходството на Чили продължи и отборът пресираше изключително успешно своя съперник. В края на полувремето Алексис Санчес стреля от фаул, Касияс изби топката, но тя попадна в Арангис, който овладя и шутира в същия ъгъл, без да остави шансове за стража на Испания, фиксирайки крайното 2:0.

След почивката Испания се опита да достигне поне до равенството, но в 53-ата минута Серхио Бускетс направи пропуск, след като от няколко метра не успя да намери мрежата в празната врата на Чили. В игра като резерви се появиха Санти Касорла и Фернандо Торес, но двамата играчи от Висшата английска лига не успяха да променят хода на двубоя и да попречат на Чили да спечели втората си победа в груповата фаза.

Чили е на второ място в група "В" с актив от 6 точки. Също 6 точки има и Холандия, но головата разлика на "оранжевите" е по-добра.

Испания си тръгва от Световното първенство, знаейки съдбата си още след втория мач в предварителната група. Австралия също отпадна от Мондиал 2014, след като допусна две поражения в две срещи.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени