Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Луис Суарес 2, Англия 1

Луис Суарес вкара 2 гола при победата на Уругвай над Англия
Снимка: FIFA

Луис Суарес вкара два гола, а Уругвай победи Англия с 2:1 в поредната интересна среща от Световното първенство в Бразилия. Суарес, който лекуваше контузия, вкара първо в 39-ата минута с глава, а пет минути преди края донесе трите точки на своя тим, който запази шансове за класиране на 1/8-финалите. Между двете попадения на нападателя на "Ливърпул" се разписа Уейн Руни, който вкара първия си гол на финали на световно. С второто си поражение пък англичаните трябва да се надяват на две победи на Италия в групата до края и на въртележка, която би ги класирала в следващата фаза.

Двата тима пропуснаха по 2 възможности в началото на мача, като първо Суарес не успя да преодолее Джо Харт, а след това Руни - Муслера. В 39-ата минута южноамериканците излезоха напред в резултата - поредната грешка на англичаните в центъра на терена даде начало на опасна атака на уругвайците, Кавани центрира, Ягиелка не успя да пресече подаването, а Суарес с глава прати топката в далечния ъгъл - 1:0.

Уругвай пропусна шанс да реши двубоя в началото на второто полувреме, след като Едисон Кавани не успя да вкара от няколко метра. 10 минути след подновяването на играта Муслера отново спаси удар на Руни, като изби негов удар отблизо. Натискът на англичаните даде резултат 15 минути преди края - Глен Джонсън центрира по земята, а Руни засече топката във вратата на Муслера от около метър. 5 минути преди края Стивън Джерард пропусна една висока топка в половината на англичаните, Суарес се откъсна и надбяга Гари Кейхил, като от малък ъгъл вкара за 2:1.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени