Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Колумбия с 3 победи в групата, чака Уругвай на 1/8 финалите

След 3 победи от 3 мача Колумбия се класира за 1/8 финалите на Мондиала
Снимка: FIFA

Отборът на Колумбия победи категорично Япония с 4:1 в последния си мач от 3-та група на световното първенство и се класира за 1/8 финалите на надпреварата. На стадиона в Куаяба се разписаха Хуан Куадрадо, Джаксън Мартинес (2) и Хамес Родригес за Колумбия и Оказаки за Япония. В следващата фаза в изцяло латиноамерикански сблъсък ще се изправят Колумбия и Уругвай.

Японците, за които победата бе задължителна, започнаха по-активно мача, но звездите им Хонда, Окубо и Хасебе не успяха да затруднят вратаря Оспина. При първата си атака в срещата южноамериканците стигнаха до гол - Коно фаулира Рамос в наказателното поле, а Хуан Куадрадо бе точен от бялата точка. Едва в добавеното време японците изравниха, след като Хонда центрира, а Оказаки вкара с глава.

През втората част Колумбия използва максимално своите шансове и вкара нови 3 гола чрез Джаксън Мартинес, който се разписа 2 пъти и Хамес Родригес, който пък сложи точка на спора. В 55-ата минута Мартинес бе изведен от Хамес Родригес. Ситуацията се повтори и в 82-рата минута, като нападателят на "Порто" получи отново пас от Родригес. В добавеното време Хамес Родригес, който се появи в игра на почивката, оформи крайния резултат.

6 минути преди края на мача станахме свидетели на исторически момент - 43-годишният Фарид Мондрагон замени Оспина на вратата на Колумбия и по този начин се превърна в най-възрастния футболист, играл на световно първенство.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна