Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Колумбия е вторият 1/4-финалист на световното след 2:0 срещу Уругвай

Колумбия отстрани Уругвай от световното след 2:0
Снимка: БТА

Колумбия победи Уругвай с 2:0 и е вторият четвъртфиналист на световното първенство по футбол. В герой за колумбийците се превърна Хамес Родригес, който вкара и двата гола за победата. Родригес вече има 5 попадения на Мондиал 2014, с което е едноличен лидер в листата на реализаторите. На 1/4-финалите Колумбия ще срещне домакина Бразилия, който победи Чили с 3:2 след изпълнение на дузпи. Тимът на Колумбия записа най-големия си успех на световни първенства и за първи път достигна до фазата на четвъртфиналите.

Хамес Родригес направи разликата в мача, след като вкара феноменален гол в 28-та минута. Младият нападател на "Монако" овладя топката на гърди и с удар от въздуха от 20 метра под гредата не остави шансове на вратаря Муслера. Уругвайците изпитваха трудности в атака през първото полувреме в отсъствието на звездата Луис Суарес, който бе наказан заради ухапването на Джорджо Киелини. На мястото на Суарес започна ветеранът Диего Форлан, който обаче бе далеч от най-добрите си дни.

В 50-та минута Хамес Родригес вкара втория си гол в мача след поредната перфектна контраатака на колумбийците. Джаксън Мартинес центрира, Куадрадо свали с глава и Хамес отблизо не сгреши - 2:0. Селекционерът на уругвайците реагира мигновено и направи двойна смяна, като пусна в игра Гастон Рамирес и Кристиан Стуани. Това раздвижи играта на "урусите", но великолепните изяви на вратаря на Колумбия Давид Оспина не позволи на Уругвай да изравни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна