Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Белгия и САЩ в битка за осмото свободно място на Мондиал 2014

Снимка: FIFA
Отборите на Белгия и Съединените щати ще определят и последния четвъртфиналист на световното първенство в Бразилия. Двубоят е тази вечер от 23:00 часа българско време на "Арена Фонте Нова" в Салвадор.

Белгийците записаха три победи в своят група и доказаха, че имат основание да са претенденти за световната титла. САЩ успя да излезе от тежка група с отборите на Гана, Германия и Португалия.

Сериозни кадрови проблеми обаче притесняват селекционера на Белгия Марк Вилмотс. Стивън Дефур е наказан за двубоя, а Антъни Ванден Боре и Томас Вермален са с травми. Капитанът Венсан Компани продължава да лекува контузията си и не е ясно дали ще може да играе, а вчера и Маруан Фелаини напусна преждевременно тренировката заради болки в лявата тибия.

В същото време Клинсман може да разчита на всичките си играчи и той вероятно ще започне мача с Хауърд на вратата, Бийзли, Беслър, Гонзалес и Джонсън ще бъде карето в отбрана, а Зуси, Бекерман, Брадли и Джоунс ще действат в средата на терена. Двойката в предни позиции ще бъде възстановеният от контузия Алтидор и Клинт Демпси зад него.

В петте мача между двата тима до момента САЩ а записали само 1 победа срещу 4 за Белгия. Единственият успех на "янките" е през далечната 1930-а година.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна