Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Луис ван Гаал: Шансовете са равни

Луис ван Гаал
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Холандците няма да настройват своята игра към лидера на аржентинския отбор Лионел Меси в утрешния полуфинален мач на Мондиал-2014. Това каза днес на пресконференция старши треньорът  на холандския национален отбор Луис ван Гал.

Ние не играем против Меси или против някой друг отделно взет аржентински футболист, каза на пресконференцията Ван Гал. Ние играем против националния отбор на Аржентина и затова моят план ще се гради върху това как действа отбора на съперника, а не неговите отделни играчи. Мисля, че в утрешния мач няма фаворит. На полуфиналите силите на всички отбори са примерно равни и затова нашите шансове, както и на аржентинците, са 50:50. Нужно ни е само малко късмет, за да изпълним замисленото и да победим.

По повод контузените играчи в отбора, Луис ван Гал каза: Найджъл де Йонг днес се опита да тренира. Ще видим как той ще се чувства утре и ще проследим за реакциите на неговия организъм на процедурите и на натоварванията. Но аз мисля, че ако той се върне в строя, това ще бъде истинско чудо. Днес по индивидуална програма тренира Робин ван Перси, който почувства болки в корема. Проблеми от този род има и Янмат. Затова играхме двустранна игра във формат 9 срещу 11, за да не подлагаме на натоварвания момчетата. Разбира се, Ван Перси е капитан и е много важен за нас, но решението за неговото участие ще взема само аз. Той трябва да бъде готов на 100 процента, за да играе от първите минути.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна