Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борислав Гуцанов: Актуализацията на бюджета може да забави оставката на кабинета

Снимка: БГНЕС

Има вероятност да се забави оставката на правителството заради евентуалната актуализация на бюджета. Това е заявил в интервю за Агенция "Фокус" народният представител от Коалиция за България Борислав Гуцанов.

По принцип всичко е възможно, тъй като има необходимост от една определена актуализация, но се надявам, че няма да се стигне до такова затрудняване на нормалното развитие на процесите в държавата. Но ако е необходимо и това може да бъде направено, за да има спокойствие в крайна сметка, казва Гуцанов. По думите му, най-важното в момента е да има предсказуемост и спокойствие на действията и на парламента, и на правителство, тъй като българите живеят днес и сега, а не в някакво необозримо бъдеще да им се чертаят светли краски.

Запитан дали ще успее правителството някога да актуализира държавния бюджет, както и бюджета на Здравната каса, по повод на проблема с осигуряването на кворум, Гуцанов казва, че се надява да се случи актуализацията. Надявам се, че ще се стигне първо до здрав разум и ще има актуализация, но в тези разумни граници, а не в безкрайните искания на определени политически партии, защото няма тази необходимост и нужда и няма защо данъкоплатецът, всеки един от нас, в последствие да трябва да дава пари за това, което в момента основно иска ПП ГЕРБ. Това е безумно искане за такова увеличаване на дълга на държавата, допълва Борислав Гуцанов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна