Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Близнашки: Ще има смени на още областни управители

Снимка: БГНЕС

Ще има смени на още областни управители, но не на всички - това съобщи служебният премиер Георги Близнашки, който днес бе гост на храмовия празник на Троянския манастир:

Предполагам, че ще сменим още няколко, но няма това да се превърне в някаква вълна, или нещо такова.

По повод обвиненията на някои политически партии, че служебното правителство обслужва интересите на ГЕРБ, Георги Близнашки коментира:

Ако четете изявленията на някои от десните партии, ще чуете точно обратното. Червен, та най-червен е Георги Близнашки. Нашите намерения са да запазим неутралитет по отношение на политическите партии. Ще се опитваме да поддържаме едни нормални условия, всеки да има своя шанс, всеки глас да бъде чут. 

Неназначаването на съдия Аглика Адамова за заместник-министър на правосъдието, Георги Близнашки коментира така:

Не смятам, че тези неща трябва да се обсъждат публично. В крайна сметка това е мое право, да взема съответното решение. Така че на по-късна фаза ще обясня своите мотиви. Магистратите трябва да се развиват в рамките на съдебната система и по изключение да встъпват в изпълнение на политически функции. Не мисля, че по някакъв начин засягам интересите на този кандидат, който засега така или иначе не получава моето одобрение.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна