Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиера на романа на Румен Еверт "Чужда земя" в Културния център на Радио Пловдив

Известният немски писател Румен Еверт тръгва на турне с новия си роман "Чужда земя". През септември Румен Еверт ще представи романа си в осем български града. 

В Пловдив срещата с читателите на Румен Еверт ще е в Културния център на Радио Пловдив в четвъртък, 11 септември, от 18 часа. Романът Чужда земя ще бъде представен от литературния критик Здравко Дечев.

За романа „Чужда земя”

„Чужда земя” разказва историята за разпада на личността на художника Андерсон и неговото постепенно пропадане в един фантасмагоричен свят, който в края на краищата се оказва отражение на действителността – но за Андерсон това разбиране идва прекалено късно.

Румен ЕвертЗа автора

Румен Еверт, роден в Кил, живее в Берлин и в Пловдив. От края на 2008 досега е издал повече от двайсет белетристични произведения в качеството си на автор, преводач и съиздател. Заедно със съпругата си Нели Еверт той издава започнатата от двамата литературна поредица от югоизточна Европа editionBalkan в берлинското издателство Dittrich. През 2009 г. излиза романът „Имигрантката” издаден от ИК „Жанет 45”.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна