Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Директно предаване от кулисите на пет водещи балетни трупи в света

Снимка: БГНЕС

На 1-ви октомври ще бъде проведено в интернет пряко предаване от кулисите на пет водещи балетни трупи в света, предаде ИТАР-ТАСС. Почитателите на това изкуство ще проследят на живо случващото се в Австралийския балет, в балета на "Болшой театър", в Лондонския кралски балет, в Националния балет на Канада и в Балета на Сан Франциско. Ще бъдат предадени кадри от кулисите на тези трупи и от репетиционните зали.

Разликата във времето ще позволи на всеки балетен колектив да води предаването, като се започне от първите работни часове. Щафетата последователно ще се предава от театър на театър. Първи ще стартира Австралийският балет в Мелбърн. По силата на часовите пояси след него ще дойде ред на Москва, Лондон, Торонто и Сан Франциско.

На зрителите ще бъде предложен увлекателен ракурс от живота на световноизвестните балетни трупи, с който малцина са запознати. При все това феновете на това изкуство ще си дадат сметка колко еднакъв е упоритият труд на балетистите в различните точки на планетата. Замисълът на проекта е по идея на Кралския балет, който проведе аналогично пряко 9-часово предаване в Ютюб и на сайта на в. "Гардиън" през 2012-а година. Излъчването на събитието в Ютюб ще бъде повторено по-късно за тези, които са пропуснали прякото предаване.

Информацията е на БТА


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна