Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Иванов се обяви за законoдателна уредба на лобизма

Снимка: БГНЕС

Служебният вицепремиерът и министър на правосъдието Христо Иванов се обяви за законoдателна уредба на лобизма. По време на конференция, посветена на оценката на въздействието на законодателството върху управлението, министър Иванов посочи:

Многократно се е говорило за това, че се нуждаем от много сериозна реформа на закона за нормативните актове. Това е един закон, който е от последните законодателни актове, които в голяма степен са непокътнати от предишна историческа епоха. На нас вероятно ни трябва някаква уредба на лобизма, която да хвърли по-голяма светлина върху кулоарите, защото прозрачността не трябва да се ограничава само за политическия процес, тя трябва да обхваща и гражданското общество. Много е важно също така и се надявам, че следващият парламент да положи усилия всички назначения на ръководни длъжности да бъдат направени по един много по-прозрачен начин.

Мнението на британският посланик Джонатан Алън е, че българския парламент твърде бързо обсъжда и гласува законите. Важно е обаче да се приемат по-малко закони, но те да се обсъждат повече време, посочи посланик Алън.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна