Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Национален информационен ден за осиновяването се провежда в Русе и Шумен

Комплексът за социални услуги в Русе ще бъде домакин на Национален информационен ден за осиновяването. В България за първи път се организира подобен ден, като целта е да се променят нагласите към осиновяването у нас, считат организаторите. Консултации за процедурите и процеса на осиновяването може да се получи в комплекса от 9:30 ч. Националният информационен ден се организира от Българска асоциация „Осиновени и осиновители“ и Национална мрежа за децата.

В неделя от 10 ч. ще се проведе Годишната среща „Приятели на осиновяването“, която ще се състои за пета поредна година. Своеобразният детски празник ще премине под формата на арт ателиета, в които децата и техните родители ще се забавляват заедно и ще покажат умения и таланти.
Тематична среща „Сърце в сърце – открито за осиновяването” ще има и в Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Шумен. Поканени са кандидат – осиновители и осиновители от региона. Така Комплексът ще се включи в Националния информационен ден за осиновяването. Ще бъде обменена информация за подготовката на кандидат – осиновителите за посрещане на детето в семейството, техники и подходи, насочени към позитивното общуване. Срещата започва от 11 ч.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна