Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Бубка пристига в България

Сергей Бубка пристига в България
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Сергей Бубка пристига в Бургас по покана на кмета Димитър Николов и Българската федерация по лека атлетика. Олимпийският и световен шампион, подобрил 35 пъти световния рекорд в овчарския скок, ще е в града на 20-и октомври, за да даде старт на проекта "Арена Бургас".

Начинанието ще е в два етапа изграждане на многофункционална зала с основен профил "лека атлетика" и организиране на Европейско първенство през 2019-а година в залата. Проектът "Арена Бургас" бе предложен от кмета Димитър Николов.

Мултифункционалната зала ще бъде изградена на мястото на старата "дивизия" в комплекс "Изгрев". Имотът бе прехвърлен от Министерството на отбраната на община Бургас.

Кметът Николов и президентът на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов ще представят пред Бубка потенциала на Бургас да стане един от центровете за развитие на леката атлетика в Източна Европа.

"Арена Бургас" ще е първата в България, която ще е с атлетическа писта по всички изисквания на ИААФ. Съгласно заданието за проектиране, залата ще има капацитет 6500 места, необходими пространства, условия и техническо оборудване за организиране на местни, национални и международни състезания по различни видове спорт, подвижни и неподвижни трибуни, тренировъчен блок с допълнителна зала, зали с конферентни функции и кабини за симултанен превод и др., както и площи за обществено обслужване.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна