Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Михаил Димитров Туцов е задържан за убийството на бизнесмена Красимир Гочев-Шмид

| обновено на 27.10.14 в 15:55

38-годишният софиянец Михаил Туцов е обвинен за убийството на бизнесмена от Своге Красимир Гочев-Шмид. Туцов е бил задържан в края на септември и с определение на два съдебни състава е с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". За хода на разследването специална пресконференция днес дадоха главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и окръжният прокурор на София Наталия Николова.

Гочев беше застрелян пред дома си. Разследващите са стигнали до килъра му, тръгвайки по пътя на оръжието - автомат  "Калашников"...който, както стана ясно от думите на Лазаров е минал през ръце няколко криминално проявени..какъвто е и самият Туцов.  Според разследващите, мъжът е следил Гочев седмица, преди убийството. Избягал е от местопрестъплението с автомобил, шофиран от неустановено лице. Макар с обвинение да е само Туцов, главният секретар на МВР и окръжният прокурор на София  обясниха, че 38 -годишният мъж е бил просто извършител ....срещу заплащане

Това е физическият извършител. Работи се в тази насока както оперативно, така и с оглед събиране на доказателства по НПК, обясни Николова.

Поръчителството е от една криминална структура. Гарантирането на изпълнението на поръчката и организирането на самата поръчка е от друга криминална структура, каза Лазаров.

За мотива за поръчката Лазаров обясни, че ставало дума за съвместни търговски отношения от миналото, от криминалния сектор.

Ръководството на МВР - и политическото, и аз като професионален ръководител, сме удовлетворени от тази реализация, тъй като нашият анализ показва, че с този арест са предотвратени и други поръчкови екзекуции на криминално проявени лица, няколко. Те нямат навика да си разказват, но ние разбираме по един или друг начин, каза още Лазаров.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна