Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Овча приказка

Снимка: БГНЕС

Тези дни Хюриет Сюлейманов от с. Сеслав, Разградско напуска България през Дунав мост. Хюриет е осъден за три убийства. Обявен е за общонационално издирване. Излиза от страната ни с джип Фолксфаген. С него е и брат му, също обявен за общонационално издирване, но за негови си престъпления. Сега двамата щастливо си харчат парите и пият за здравето на българското правосъдие в Германия.
Хюриет е осъждан 12 пъти, има 93 висящи дела. Никога не е имал книжка, но е карал още от невръстен. Последният му автомобил е последен модел БВМ. Хващан е многократно, плащал си е, но у нас нали няма такова явление, но все пак плащал си е многократно.
Сега е обед и граничните полицаи на Дунав мост обядват. С парите от нашите данъци, защото евентуалните рушвети, които у нас никога не са се случвали, не се харчат за дреболии. Хранят се и техните местни началници, и софийските им големи началници, и в министерството и законодателите, които пък трябва да предотвратят с нормативни актове подобни, да го наречем несъответствия. На никого не му засяда. Дори си спомням, когато се обсъждаше имунитета на бившия началник на военната академия, депутатите го изпратиха с почести. Защото ги вреждал без ред да си опъват бръчките. За другото имало компетентни органи. Та в този случай има и компетентни органи, които живеят от такива, като Хюриет. Както се казва, плаща този, който плаща.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна