Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детският радиохор ще пее в храм за Великден

БНР Новини

Детският хор на Българското национално радио ще изнесе великденски концерт в католическата конкатедрала „Свети Йосиф“ в София на 8 април 2015 г. от 19,00 часа.

Музиката в концерта е вдъхновена от светлата вяра в Единния Бог и макар създавана през различно време и в различни култури, тя носи общото послание за любов, смирение и надежда. Диригентката на малките виртуози, признати по целия свят, Венеция Караманова, е подбрала за програмата църковни произведения на Д. Христов,  Дж. Палестрина, Г. Попов, Дж. Верди, Н. Кедров, Х. Андриесен и Л. Делиб. Изявата за големия християнски празник е посветена и на 80-годишнината на БНР, както и на 55-годишнината на Детския радиохор.

Творбата на Лео Делиб „Кратка меса“ ще бъде изпълнена с участието на Камерна формация от Симфоничния оркестър на БНР. Солистки ще са сопраното Вера Гиргинова и мецосопраното Надя Павлова - бивши възпитанички на Детския радиохор.

Господ Исус чрез смъртта и Възкресението извърши за нас пътуване през измеренията на вселената. Той е навлязъл като светлина в непроходимия мрак и нощта е станала светла като ден. Затова и ние искаме да възпяваме радостта от победата и с широко отворени очи да черпим от блясъка на Възкръсналия Господ – каза брат Збигнев от ордена на капуцините, енория „Св. Йосиф“, която е домакин на събитието.

Великденският концерт на Детския радиохор в конкатедралата „Свети Йосиф“ (ул. „Княз Борис I“ №146) ще е с вход свободен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна