Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гастрол на Майсторския клас на БНР Академия

БНР Новини
Снимка: Даниела Манолова

Премиерната продукция на Документално студио за тази събота е необичайна. Предшестват я не само естествено подразбиращите се седмици - месеци на записи, умуване по сценария, монтажи и т. н., но и месеци обучение, обучение, реализирано в рамките на БНР Академия, при това с непосредствената подкрепа на EUROVISION ACADEMY operated by EBU и университета ESJ Pro Montpellier.

Майсторски клас на БНР Академия 2014.           Снимка: Даниела Манолова

Става дума за дебют, за дебютен фичър, в сърцевината на чийто авторски замисъл стоят предизвикателствата и напрежението на един изпит пред мултиезично жури, специализирано във всички възможни посоки на правенето на радио. Един успешно издържан изпит. Всъщност отлично издържан изпит. Със 100 точки от възможни 100 точки.
И така на терена на Документално студио ще можете да чуете документалните продукции на първия успешно завършил Майсторски клас по радиожурналистика на БНР Академия.
Но не само.

Пламен Коцев (вдясно) интервюира роквокалиста, китарист и актьор John Lawton, известен с работата си с Lucifer's Friend, Uriah Heep, Les Humphries Singers, българската група Diana Express.      Снимка: личен архив

Зад фичъра на Пламен Коцев стоят и обиколките из улиците на нощна София в онзи особен отрязък от време между свършилия рокконцерт и сутрешното училище. Стои един перманентно любопитен включен микрофон. Стои и опитът на радиоводещ от Радио Видин. Разбира се, и правенето и воденето на любимото предаване за рок в петък.
Дотук с представянето на новия ни автор Пламен Коцев. Останалото ще усетите по време на слушането.

Пламен Коцев          Снимка: личен архив

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени