Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гърция е готова да продължи преговорите с ЕС и МВФ до края на юни

Сакеларидис

Гърция ще използва всички налични възможности, за да постигне споразумение с кредиторите от ЕС и МВФ и е готова да преговаря до края на юни за сключване на толкова необходимата сделка, заяви днес говорителят на гръцкото правителство Гаврийл Сакеларидис.

Времето е ограничено, за да проведем редица политически преговори до края на месеца и за да постигнем позитивен изход, заяви той на редовна пресконференция.

Попитан дали настоящата спасителна програма за Гърция може да бъде удължена и след нейния краен срок на действие на 30-и юни, Сакеларидис отговори, че всички въпроси остават отворени и ще бъдат обсъдени. Гърция желае постигане на сделка, осигуряваща средносрочна ликвидност и ще се съгласи на удължаване на спасителната програма, само ако тя бъде обвързана с предоставяне на такава парична ликвидност, посочи говорителят на гръцкия кабинет.

В същото време той отново подчерта, че властите в Атина не могат да приемат направените от международните кредитори предложения и допълни, че днес ще бъде изпратен екип от преговарящи в Брюксел, които ще направи контра предложения.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна